Ange ditt sökord

Trots ökad cancerrisk marknadsförs den populära Barbiedrogen som ofarlig. Foto: Shutterstock

Trots ökad cancerrisk marknadsförs den populära Barbiedrogen som ofarlig. Foto: Shutterstock

Varning för “Barbiedrogen”

Nu går Läkemedelsverket ut och varnar för all användning av den populära Barbiedrogen.

Annons:

Drogen, som injiceras, ska göra användaren smal, brun och öka sexlusten. 

Melanotan 2

“Barbiedrogen”, eller Melanotan 2 som det egentligen heter, togs fram i Australien för att hjälpa personer med lite pigment. Dock avslutades forskningen relativt snabbt men nu har drogen alltså blivit populär som injektion.

Injektionen ska göra användaren smal, höja sexlusten och framförallt göra användaren väldigt brun. 

Polisanmält sajter

Det är olagligt att sälja, producera eller importera “Barbiedrogen” i Sverige, men inte olagligt att använda den. Nu har Läkemedelsverket valt att polisanmäla flera sajter som säljer den populära drogen, det rapporterar Sveriges radio.

Per-Åke Sandvold säger till radion att om man köper något som inte är testat så vet man inte vilka risker det kan få vid anvädning under en längre tid.

Varnar för all användning

“Barbiedrogen” är framförallt populärt hos unga och nu konstaterar Giftinformationscentralen att de får in allt fler samtal om biverkningar efter att användare har tagit “Barbiedrogen”. 

Läkare har varnat för att “Barbiedrogen” kan öka risken för hudcancer eftersom födelsemärken på kroppen förändras vid användning. Då “Barbiedrogen” via nätet både marknadsförs och säljs som ofarlig vill nu Läkemedelsverket gå ut och varna för all användning. 

Annons:

Källor:

Sveriges radio

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: