Ange ditt sökord

Trygghet, kunskap och nyfikenhet - genom hela livet

DOKTORN.com grundades 1999 av Add Health Media AB med syfte att sprida kunskap och information om medicin, hälsa och välbefinnande till vård och allmänhet.

Vår vision är att öka människors kunskap inom medicin och hälsa. Vi vill skapa nyfikenhet för hälsa och medicin för att på så sätt öka kunskapen, vilket ger en större trygghet. Vi sprider även kunskap via väntrums-TV. Vill du lära dig mer och få senaste nytt inom medicin och hälsa, prenumerera på DOKTORN.com:s nyhetsbrev.

För dig som är vårdpersonal har vi även PraktiskMedicin.se, en av de mest använda informationskällorna för läkare och annan vårdpersonal. Här beskrivs omkring 1 000 av de vanligaste åkommorna.

Öka kunskapen inom medicin, hälsa och välbefinnande.

Vi producerar väntrums-TV, äger och driver den här sajten DOKTORN.com, skapar event och bygger samarbeten. Vi driver sajten PraktiskMedicin.se, en viktig informationskälla för läkare och vårdpersonal. Allt inom medicin, hälsa och välbefinnande.

 

1

Finansiering samt annonskrav

Doktorn.com finansieras genom annonser och sponsring. Annonsörer eller sponsorer har inte någon påverkan på de redaktionella texterna eller specialisters svar på frågor. Sponsrade länkar som finns i texter är tydligt markerade med grå bakgrund och texten ”sponsrad länk”. Doktorn sätter som krav på annonsörer och sponsorer att deras information eller reklam ska följa de svenska lagar & regler som gäller för marknadsföring/information av läkemedel, växtbaserade läkemedel, kosttillskott och andra varor och tjänster. Även annonsörers webbsidor ska följa de reglerna ovan om det går en sponsrad länk från Doktorn.com till dem.

2

Källor och medicinsk granskning

Artiklar skrivs av erfarna journalister och skribenter. Allmänna artiklar skrivs utifrån verifierade medicinska källor som 1177, Läkartidningen och motsvarande källor. I de fall att skribenten är läkare anges detta i anslutning till artikeln. I de fall artikeln är granskad av tredje part anges detta i anslutning till artikeln i kombination med externa källor. För mer information kontakta redaktionen.

3

Etiska riktlinjer

Följande etiska regler gäller digital information på webbsidor som ägs av Add Health Media AB och är riktade till allmänheten.

Webbsidans innehåll: Informationen på denna webbsida är framtagen för att stödja, inte ersätta, relationen mellan patient och vårdpersonal. Informationen ska skapa nyfikenhet kring sin egen hälsa och ge mer kunskap kring hälsa, sjukdom och medicin. Informationen i temaartiklar kring sjukdomar ska vara underbyggd av vetenskap och/eller beprövad erfarenhet. I artiklar som är inriktade på välbefinnande finns en större journalistisk frihet i språket, men det ska inte vara några medicinska påståenden som inte kan styrkas.

Varje artikel/film ska ha datum när de senast blev uppdaterade. Det ska alltid gå att få kontakt med redaktionen för att kunna ställa frågor om något känns oklart kring innehållet.

Integritet: Information om besökaren som AHM tar del av, ska respekteras och följa de lagar och riktlinjer som gäller i landet. Vid annonsering i kombination med cookies, gör redaktionen först en bedömning om annonsmaterialet kan upplevas som kränkande för besökaren.

Här finner du hela vår integritetspolicy

4

Annonsering och Finansiering

Det ska tydligt framgå vilka som stödjer denna webbsida finansiellt oavsett om det är kommersiella eller icke-kommersiella organisationer. Annonsering ska framgå tydligt eller markeras tydligt.

AHM förbehåller sig rätten att neka annonsering som bedöms oetiskt eller kan leda till skada. Exempel på dessa är tobaksvaror, alkohol, pornografi och preparat med ej godkända medicinska påståenden. AHM försöker i möjligaste mån identifiera läkemedelsreklam eller reklam för kosttillskott som inte följer Läkemedelsverkets respektive Livsmedelsverkets regler för reklam till allmänheten och informera annonsören om att deras annonser inte följer lagen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: