Ange ditt sökord

Annons:
Barn & Graviditet

Barn & Graviditet

Våra barn är det viktigaste vi har. Under detta område har vi samlat information om barns hälsa och välmående.

Annons:
Allt om Downs syndrom
23 mars, 2018 Hjärnan & Nerver Rekommenderad

Allt om Downs syndrom

"En person som har diagnosen downs syndrom är först och främst en individ med unika kvaliteter och med samma grundläggande behov som alla andra människor: att bli älskad, att klara av, att få ge, att höra till."

Annons:
Nya insikter om manligt föräldraskap – med hjälp av råttor & möss
4 september, 2020 Barn & Graviditet

Nya insikter om manligt föräldraskap – med hjälp av råttor & möss

Råttor och möss har mycket gemensamt, men skiljer sig åt i hanarnas beteende när de fått barn. Råtthanen bryr sig inte alls, medan muspappan tar hand om sina små, plockar upp dem när de gått vilse, för dem till boet och ser till att de håller sig varma. Skillnaden verkar bero på gnagarpappornas olika nivåer av ”moderskapshormonet” prolaktin, enligt forskare vid Stockholms universitet.

Annons:
Lärare behöver stödja elevernas motivation
27 augusti, 2020 Barn & Graviditet

Lärare behöver stödja elevernas motivation

Då dagens skola ställer höga krav är det än viktigare att eleverna är motiverade att engagera sig i skolarbetet. Genom att lärare stödjer elevernas strävan efter personlig utveckling istället för att jämföra sig med andra, skapas en sund kultur i klassrummet.  

Affektanfall hos barn
18 augusti, 2020 Barn & Graviditet

Affektanfall hos barn

Små barn kan gråta eller skrika tills de tappar andan och svimmar. Det kan kännas otäckt men är ofarligt. Affektanfall hos barn är ingen sjukdom utan en variant på ett normalt beteende och som utlöses av mycket starka känslor. Som förälder ska man försöka att behålla lugnet och finnas nära barnet tills det går över.

Att vara förälder till ett speciellt barn
17 augusti, 2020 Barn & Graviditet

Att vara förälder till ett speciellt barn

Att vara förälder kan vara nog så tufft. Att då vara förälder till ett helt fantastiskt barn, men ett barn som är annorlunda och har större behov än andra, kan vara oerhört krävande. Det är då man önskar att omgivningen kunde plocka fram sin mest ödmjuka sida och lyhörda förmåga. Jag har fått förmånen att läsa Lotta Lundhs gripande krönika och har fått hennes tillåtelse att publicera den här.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!