Ange ditt sökord

Den tolfte september förväntas Apple släppa en ny version av Watch som ryktas ha bättre möjligheter att bland annat upptäcka oregelbunden hjärtrytm. Foto: Shutterstock

Den tolfte september förväntas Apple släppa en ny version av Watch som ryktas ha bättre möjligheter att bland annat upptäcka oregelbunden hjärtrytm. Foto: Shutterstock

Teknikjätten avslutar hjärtstudie i förtid

Amerikanska teknikjätten Apple har valt att avsluta en stor hjärtstudie i förtid.

Annons:

Studien baseras på att deltagarna har använt den uppkopplade klockan Apple Watch.

Använder sig av pulsmätare

Studien Apple Watch Heart Study har pågått sedan november 2017 och drivs tillsammans med Apple och Santford Medicin i USA.

För att försöka hitta ett sätt att upptäcka exempelvis oregelbunden hjärtrytm har man använt sig av Apple Watch pulsmätare.

Avslutas i förtid

Studien har varit öppen för deltagare som är över 22 år och bor i USA förutsatt att de har en Apple Watch.

Det var tänkt att studien skulle avslutas först i januari 2019 men nu rapporteras att en del deltagare i studien redan nu fått sitt deltagande avslutat.

Släpper ny klocka

Den tolfte september i år har Apple gått ut med en inbjudan till ett event där man förväntas släppa bland annat nya modeller av iPhone och iPad men även en fjärde generationens Apple Watch som enligt rykten ska få ännu bättre möjligheter att upptäcka oregelbunden hjärtrytm.

Att studien avslutats i förtid behöver däremot inte vara kopplat till den nya lanseringen utan det vara så att datainsamlingen helt enkelt är klar från de deltagare som tidigare gick med i studien menar sajten Macrumor som var först med att rapportera om detta.

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: