Ange ditt sökord

Annons:

Förmaksflimmer

Hjärtbehandling-nyckeln till att förebygga stroke
3 januari, 2024 Hjärta & Kärl

Hjärtbehandling-nyckeln till att förebygga stroke

Stroke är en allvarlig sjukdom som drabbar många människor varje år. En viktig faktor som ökar risken för stroke är hjärtsjukdomar. I denna artikel utforskar vi hur behandling av hjärtsjukdomar, särskilt förmaksflimmer, kan vara nyckeln till att förebygga stroke. Vi tar även en titt på den pågående forskningen som kan ge hopp om ännu bättre förebyggande metoder.

Apple Watch tar EKG direkt på din arm
28 mars, 2019 Hjärta & Kärl

Apple Watch tar EKG direkt på din arm

Nu finns appen EKG på Apple Watch Series 4 vilket ger dig som användare möjlighet att ta ett EKG direkt på handleden och registrera din hjärtrytm när du upplever symtom som snabba eller oregelbundna hjärtslag vilket kan ge dig och din läkare värdefull information. 

Annons:
Annons:
Annons:
Kaffe orsakar inte förmaksflimmer
23 september, 2015 Hjärta & Kärl

Kaffe orsakar inte förmaksflimmer

Tidigare har forskare misstänkt att kaffe skulle kunna orsaka förmaksflimmer. Nu visar en ny jämförelse av flera studier att det inte stämmer vilket är positivt då kaffe faktiskt kan ha flera hälsofördelar som till exempel att minska risken för diabetes.

Yoga har positiv effekt på förmaksflimmer
26 augusti, 2015 Hjärta & Kärl

Yoga har positiv effekt på förmaksflimmer

Medicinsk yoga, med fokus på djupandningen, kan verka både förebyggande och behandlande på patienter med paroxysmalt förmaksflimmer. Mindre studier på området har redan visat positiv effekt och nu är man i färd med en av världens största randomiserade studier hittills.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: