Ange ditt sökord

Stora företag som Google och Apple tillåter tupplur på jobbet för att öka sina anställdas produktivitet. Foto: Shutterstock

Stora företag som Google och Apple tillåter tupplur på jobbet för att öka sina anställdas produktivitet. Foto: Shutterstock

Ta en tupplur – förbättra ditt minne

En tupplur på jobbet på eftermiddagen kan förbättra ditt minne och öka din produktivitet.

Annons:

Dessutom kan tuppluren göra att du känner dig mer pigg och alert. Det raporterar tidningen Metro i sin pappersupplaga och refererar till forskning som bland annat Natural Society skriver om. 

Mer orolig utan tupplur

Förutom att tuppluren kan hjälpa dig förbättra ditt minne kan den extra sömn du får under en tupplur också hjälpa dig att öka din inlärningsförmåga och medvetenhet.

Men att inte ta en tupplur kan även det påverka. Forskare vid University of Colorado såg att barn som inte fick sin eftermiddagssömn var mer oroliga och inte lika glada som barn som faktiskt hade fått sin tupplur. En liknande påverkan kunde man även se hos vuxna. 

Tupplur på Google

Det räcker med en tupplur på 15-20 minuter för väcka liv i dina nervceller med resultatet att du känner dig piggare. 

Stora företag som Apple och Google har redan tagit fasta på den här forskningen och där kan anställda ta igen sig och vila under arbetstid. Allt för att förbättra produktiviteten hos företagens anställda.

Källa: Metro 

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: