Ange ditt sökord

Du kan stödja forskningen kring prostatacancer genom att köpa det blå bandet, bland annat på apotek. Foto: Shutterstock

Du kan stödja forskningen kring prostatacancer genom att köpa det blå bandet, bland annat på apotek. Foto: Shutterstock

Prostatacancerdagen

Idag, den tionde september, är det Prostatacancerdagen. Samtidigt pågår en mängd aktiviteter runt om i landets största prostatacancermanifestation någonsin.

Annons:

Passa på att vara med och ställ dina frågor, ge ditt bidrag eller bara hjälp till att lyfta debatten. Kampanjen pågår från augusti till oktober och för hela programmet, med alla aktiviteter, klicka här.

Debatt och informationstorg

Höjdpunkten på Prostatacancerkampanjen 2013 blir den 10 september då blir det debatt och informationstorg. bjuder på kaffe. Ingen anmälan krävs.

På plats finns urologer, onkologer, kontaktsjuksköterskor och patientföreningar som du har möjlighet att prata med samt ställa frågor till. Det här är Nordens största prostatacancerkampanj med över 150 aktiviteter i hela Sverige.

Program för dagen

 • 16.00-17.00 Informationstorg  Kvällen inleds med ett informationstorg. Du får chansen att prata med och ställa frågor till olika experter. På plats finns urologer, onkologer, kontaktsjuksköterskor och patientföreningar.
 • 17.00-20.00 Debatt: Vem bestämmer över din prostata? Moderator: Katarina Hultling, samhällsjournalist med mångårig TV-erfarenhet och tidigare elitspelare i curling med EM-guld och VM-silver, utsedd till årets moderator 2012.
 • Rätten till tidig upptäckt – Screening i nytt ljus Professor i urologi Jonas Hugosson, Sahlgrenska Akademin duellerar mot generaldirektör Lars-Erik Holm, Socialstyrelsen samt patientföreträdare Calle Waller vice ordförande Prostatacancerförbundet.
 • Rätten till vård mot biverkningar – Vårdens ansvar för läckage och nedsatt sexuell förmåga Professor i klinisk cancerepidemiologi Gunnar Steineck, Sahlgrenska Akademin och Karolinska Institutet duellerar mot ordförande i Sveriges Kommuner och Landstings sjukvårdsdelegation Mats Eriksson samt patientföreträdare Stig Lindahl, ordförande Prostatacancerföreningen i Uppsala län.
 • Rätten till livsförlängande läkemedel – men har samhället råd? Medicine doktor Ingela Frank Lissbrant, Sahlgrenska Universitetssjukhuset duellerar mot professor och projektledare Jan Liliemark, Sveriges Kommuner och Landsting samt patientföreträdare Kent Lewén, ordförande i Prostatacancerföreningen Viktor, Blekinge.

Om du inte har möjlighet att närvara på plats går det bra att via www.sbfplay.nu se debatterna antingen direkt men också i efterhand.

Sveriges största prostatacancermanifestation

I September arrangeras Sveriges största prostatacancermanifestation någonsin med över 150 olika aktiviteter i hela landet. Över 150 aktiviteter i hela Sverige arrangeras av Prostatacancerförbundets 26 patientföreningar:

 • Debatter
 • Informationskvällar
 • Lotterier
 • Marknader
 • Medverkan i cykeltävlingar, biltävlingar, travlopp, fotbollsmatcher, tennisturneringar, golftävlingar, motorcykelkorteger och mycket annat
 • Uppvaktningar
 • Pressreleaser, artiklar i tidningar, medverkan i radion och tv

Läs hela programmet och delta i din närmaste förenings aktiviteter. På den här sidan hittar du alla artiklar och frågor och svar som finns på Doktorn.com på temat “Prostatacancer”.

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: