Ange ditt sökord

Den tecknade hjältinnan Sailor Moon ska uppmana fler japanska ungdomar att testa sig. Foto: Shutterstock

Den tecknade hjältinnan Sailor Moon ska uppmana fler japanska ungdomar att testa sig. Foto: Shutterstock

Mangastjärnan Sailor Moon ska bekämpa könssjukdomar

För att bekämpa könssjukdomar och få fler ungdomar att testa sig tar nu japanska myndigheter hjälp av en tecknad superstjärna, Sailor Moon. 

Annons:

Sailor Moon är en omåttligt populär mangafigur och serien har även gått i svensk tv.

Kondomer och broschyrer

Japanska hälsodepartementet går nu ut i en stor kamapanj för att dels förebygga könssjukdomar men även för att få fler japanska ungdomar att testa sig.

Som en del av kampanjen kommer 60 000 kondomer och broschyrer med Sailor Moons ansikte att delas ut till japanska kvinnor runt om i landet.

Positiva reaktioner

Sailor Moon har funnits sedan 1992 och skapades av Naoko Takeuchi. Serien handlar om en tonårstjej som förvandlas till hjältinnan Sailor Moon och bekämpar onda makter.

Till kampanjen har hjältinnans valiga budskap “Jag ska straffa dig, i Månens namn” bytts ut mot “Jag ska straffa dig, om du inte testar dig.” Kampanjen har redan fått uppmärksamhet och positiva reaktioner runt om på bland annat sociala medier. 

Annons:

Källor:

BBC

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: