Ange ditt sökord

Annons:

Mat

Raw bars
29 april, 2020 Mat & Vitaminer

Raw bars

Lägg ner i väskan och plocka fram när energinivåerna sjunker. Passar också perfekt före eller efter träningen. 

Annons:
Annons:
Mästerkocken Gabriel Jonsson: På Gotland är jag omgiven av mat
22 november, 2019 Bättre liv

Mästerkocken Gabriel Jonsson: På Gotland är jag omgiven av mat

I Sveriges Mästerkock kan hemmakockar som aldrig ens har satt sin fot i ett restaurangkök pröva lyckan och i finalen koras så landets nye mästerkock. I år är det bondsonen Gabriel Jonsson som tog sig hela vägen och fick den åtråvärda statyetten, prispengarna på en kvarts miljon och kokbokskontraktet som resulterat i kokboken “Från skog till bord”.

Matförgiftning
11 januari, 2019 Mage & Tarm

Matförgiftning

Matförgiftning är ett hälsotillstånd som orsakas av förorenad mat, bakterier, virus eller parasiter. Det karakteriseras av mag- och tarmbesvär vilka ofta leder till illamående, kräkning, magsmärta och diarré. Symtomen liknar de symtom man får vid magsjuka eller maginfluensa.

Annons:
Sifo-undersökning: Fler väljer vegetariskt
27 mars, 2018 Mat & Vitaminer

Sifo-undersökning: Fler väljer vegetariskt

Att äta vegetarisk mat blir allt vanligare hos den svenska befolkningen, men det är inte antalet vegetarianer som ökar för det. Hållbarhet och miljö pekas ut som anledningar till att allt fler helt enkelt väljer att äta vegetariskt oftare.

Sötsug – så blir du av med sockerberoendet

Sötsug – så blir du av med sockerberoendet

Sötsug kan gå från att man kan äta en liten bit godis och sedan lägga ifrån sig godispåsen, till att tappa kontrollen och få i sig hela godispåsen i ett svep. Vid det senare är det ett svårare beroende och man kan då behöva få råd hur man tar sig ur det.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Gratis nyhetsbrev

Få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.