Ange ditt sökord

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Omelett med lufttorkad skinka

Vill du ha en lättlagad, fräsch och hälsosam lunch är denna omelett med lufttorkad skiknka och grönkål något för dig.

Annons:

Receptet presenteras i samarbete med Belly Balance.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 påse bladspenat färsk
  • 50 g grönkål
  • 0,5 salladslök gröna delen
  • 8 ägg
  • 16 skivor prosciutto eller annan lufttorkad skinka
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Vispa samman äggen och smaksätt med salt och peppar. Häll äggsmeten i en panna och stek på svag värme tills smeten precis stelnat. Rör med en gaffel från kanterna mot mitten speciellt i början. Lägg gärna på ett lock mot slutet.
  2. Skölj och hacka spenaten och grönkålen grovt. Skölj salladslöken och skiva tunt. Blanda samman grönsakerna och toppa med lite olivolja.
  3. Servera omeletten med sallad, tomater och lufttorkad skinka. 
Annons:

Belly Balance grundades år 2011 och drivs av leg. dietister Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med ursprung ifrån vården och med många års erfarenhet av att behandla personer med olika typer av IBS. Idag är Belly Balance experter i Sverige inom behandling av IBS och har tagit in den evidensbaserade kostbehandlingen FODMAP i svensk sjukvård. Sofia Antonsson och Jeanette Steijer vill bidra till fler lugna och glada magar genom programmet Magbalans, en online-behandling på 11 steg, där över 85% av alla med IBS och orolig mage blir hjälpta. Belly Balance erbjuder olika prenumerationstjänster och medlemskapet inkluderar praktisk behandling online med filmer/kursmaterial, stöd av chatt med dietister, tillgång till FODMAP-listor och recept samt en unik FODMAP-scanner i mobiltelefonen. Läs mer på https://www.bellybalance.se/bli-medlem/ 

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: