Ange ditt sökord

Annons:

Högt blodtryck

Annons:
Gånghastigheten visar risken att dö av högt blodtryck
31 januari, 2017 Hjärta & Kärl

Gånghastigheten visar risken att dö av högt blodtryck

Den gånghastighet du väljer kan vara en indikation på om ett högt blodtryck innebär en ökad risk för tidig död eller inte. Högt blodtryck verkar vara förenat med ökad risk för död inom fem år hos mycket gamla personer med en gånghastighet på minst 0,5 m/s. Hos personer med lägre gånghastigheter kan istället lågt blodtryck kopplas till ökad risk för tidig död.

Annons:
Ät mer potatis – sänk ditt blodtryck
15 juli, 2015 Hjärta & Kärl

Ät mer potatis – sänk ditt blodtryck

Var tredje vuxen har för högt blodtryck. Ett ökat intag av kalium kan bidra till att sänka blodtrycket hos personer som inte medicinerar. Kalium finns i frukt såsom banan, grönsaker, baljväxter och nötter och även potatis innehåller kalium.

Annons:
MCH/MCHC
11 november, 2015 Infektioner & Vacciner

MCH/MCHC

Hemoglobin är proteinmolekylen i röda blodkroppar som transporterar syre från lungorna till kroppens vävnader och för tillbaka koldioxid till lungorna.

Forskarna: Mobilabstinens ger högt blodtryck
30 januari, 2015

Forskarna: Mobilabstinens ger högt blodtryck

Kollar du din mobiltelefon ofta? Och blir du orolig och stressad av att inte ha koll på din mobiltelefon? Då är du inte ensam. Att bli fråntagen sin mobiltelefon kan få fysiologiska effekter på din kropp, bland annat högt blodtryck. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Gratis nyhetsbrev

Få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.