Ange ditt sökord

Annons:

Munnen & Tänderna

Munnen & Tänderna

Smärta i tungan

Har senaste 3 veckor haft mycket ont i tungan, ungefär som om jag skulle bränt tungan med för varmt mat. Bara att jag har inte bränt tungan.

Munnen & Tänderna

Beläggning på tungan

Hej, jag har alltid beläggning på tungan samt en infektion i bakre delen av munnen. Tandläkare säger att det inte är något fel, men jag tycker att det är pinsamt på grund av att min andedräkt blir dålig. Använder munskölj och tuggar tuggummi i princip jämt men inget hjälper. Snart ska jag träffa kärleken i mitt liv och behöver verkligen hjälp med detta.

Munnen & Tänderna

Problem med extremt dålig andedräkt

Jag har nu haft dålig andedräkt i två år, jag har varit hos tandläkaren och dem hittar inga problem. Jag borstar med eltandborste, använder tandtråd och har även en tungskrapa. Använder även munskölj. Trots allt detta försvinner inte min dåliga andedräkt! Jag har ofta halsbränna men halsbrännetabletter hjälper inte. Jag är inte förstoppad heller då jag har läst att det kan orsaka dålig andedräkt. Jag har även opererat bort mina halsmandlar då dem skapade problem. Min andedräkt är så dålig att jag har fått tuggummi och minttabletter från främlingar. Jag kan inte prata med någon utan att de håller för näsan, även om det är 4-5 meter mellan oss. Hjälp! /Kvinna, 21 år

Hud & Hår

Bärare av herpes

Hej, har frågor angående herpes. Tror att jag har haft herpes typ-2 och vet att jag haft herpes typ-1.  Vill verkligen veta vad jag har för att kunna informera min sambo om vilka risker som finns. Var kan jag ta ett blodprov och när i tid är ett sådant test säkert för riktiga svar? Kan detta blodprov visa vilken/vilka av typ-1 och typ-2 som man haft?  Det verkar ju som att vården tycker att det är så vanligt med herpes, men det känns inte ok att eventuellt vara en som för smittan vidare utan att informera först. Tack för svar. Petter, 44 år

Annons:
Munnen & Tänderna

Hjälp mot dålig andedräkt

Hej, Jag har förstått/hört att jag ibland har dålig andedräkt, har nu frågat min doktor och även tandläkare, dessa svarar "vi kan inte se något problem". Jag har för 3 månader sedan slutat med ost och mjölk, har kanske det blivit något bättre? Dock kvarstår mitt problem och jag känner mig väldigt osäker och drar mig undan. Verkar som den "unkna lukten" framträder mer på eftermiddag-kväll. Handlar det om för höga svavelföreningar och i så fall, vad bör jag undvika att äta/dricka? Och vad bör jag äta/dricka mer? Charlie, 28 år

Mage & Tarm

Luktar svavel ur munnen

Vad kan det bero på att det luktar svavel ur munnen? Äter Omeprazol. Kvinna, 63 år

Munnen & Tänderna

Konstig smak i munnen efter pencillin

Jag var i Egypten på semester och blev drabbad av en kraftig maginfektion. Blev inlagd med dropp, kramplösande smärtstillande.

Munnen & Tänderna

Metallsmak i munnen

Hej Doktorn! Vad har jag för vitaminbrist när jag känner metallsmak i munnen? Tacksam för svar!! Mvh Jens, 30

Annons:

Dålig andedräkt

Hej! Jag har en fråga, jag har haft dålig andedräkt i några veckor.

Bättre liv

Blåsor i mun och underliv samtidigt

Hej! Varje gång som jag får blåsor i munnen, så får jag alltid någon slags blåsa i underlivet. Som om det skulle vara något virus i kroppen som bryter ut.

Munnen & Tänderna

Problem med käkar

Hej, Jag har problem med mina käkar. De låter (klickande) så fort jag ror med munnen. Spelar ingen roll om jag äter eller bara ror lite med munnen.

Munnen & Tänderna

Inflammerad tunga?

Jag har haft en tungpiercing i snart en månad. Min tunga har blivit vit på sista veckan i samband med en infektion i kroppen. Vad beror detta på?

Annons:
Munnen & Tänderna

Hur kan jag minska salivflödet i min mun?

Hej. Vad gör jag åt när jag har så mycket saliv i munnen så att jag bara får svälja och spotta hur många gånger som helst på en dag?

Munnen & Tänderna

Varför ska man dricka vichyvatten när man har en svampinfektion i munnen?

Varför skall man dricka vichyvatten när man har en svampinfektion i munnen? /Marianne, 75

Hud & Hår

Solutlöst herpes

Vid varje utlandssemester (och även somrar i Sverige) har jag fått munsår.

Munnen & Tänderna

Spända käkar

I ca 1,5månader har jag haft problem med spända käkar.

Annons:
Munnen & Tänderna

Fråga inom anestesi och famakologi och utdragning av en tand 26

Hej!! Jag ska göra en projekt inom anestesi och farmakologi.

Munnen & Tänderna

Kan man göra någonting åt ett slitet tandkött?

Hej, jag har fråga angående tandkött...jag har väldigt slitet tandkött...kan man göra ngt åt det?? Jag borstar 2 ggr om dagen, sköljer med munvatten...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: