Ange ditt sökord

Annons:

Långa hörntänder

Mina båda hörntänder är extra långa och det ger mig ett utseende som jag inte gillar. Min man tycker att jag liknar en vampyr. Han vill att jag ska gå till en tandläkare, men jag är rädd för behandlingen. Gör det ont när tandläkaren slipar ner mina hörntänder? Johan (Man, 24år)

– Hörntänderna, eller kuspiderna som de kallas på tandläkarspråk, kan ibland bli dominanta, det vill säga växa och se ut som huggtänder. En vanlig orsak är att underkäken biter innanför överkäken med påföljd att kuspiderna inte möter sina motsvarande tänder i underkäken och därför inte slits på ett normalt sätt.
– Innan en behandling påbörjas måste den föregås av en bettanalys av en tandläkare som är hemma på området. Jag avråder från att enbart slipa ner hörntänderna. Då kommer man inte åt grundorsaken.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Munnen & Tänderna

Smärta i tungan

Har senaste 3 veckor haft mycket ont i tungan, ungefär som om jag skulle bränt tungan med för varmt mat. Bara att jag har inte bränt tungan.

Munnen & Tänderna

Beläggning på tungan

Hej, jag har alltid beläggning på tungan samt en infektion i bakre delen av munnen. Tandläkare säger att det inte är något fel, men jag tycker att det är pinsamt på grund av att min andedräkt blir dålig. Använder munskölj och tuggar tuggummi i princip jämt men inget hjälper. Snart ska jag träffa kärleken i mitt liv och behöver verkligen hjälp med detta.

Munnen & Tänderna

Problem med extremt dålig andedräkt

Jag har nu haft dålig andedräkt i två år, jag har varit hos tandläkaren och dem hittar inga problem. Jag borstar med eltandborste, använder tandtråd och har även en tungskrapa. Använder även munskölj. Trots allt detta försvinner inte min dåliga andedräkt! Jag har ofta halsbränna men halsbrännetabletter hjälper inte. Jag är inte förstoppad heller då jag har läst att det kan orsaka dålig andedräkt. Jag har även opererat bort mina halsmandlar då dem skapade problem. Min andedräkt är så dålig att jag har fått tuggummi och minttabletter från främlingar. Jag kan inte prata med någon utan att de håller för näsan, även om det är 4-5 meter mellan oss. Hjälp! /Kvinna, 21 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: