Ange ditt sökord

Annons:

Fråga inom anestesi och famakologi och utdragning av en tand 26

Hej!! Jag ska göra en projekt inom anestesi och farmakologi. Jag undrar om du skulle kunna hjälpa mig att besvara på en fråga när man ska dra ut en tand 26 vad rekommenderar man till patienten när bedövningen har släppt? Stämmer det att man kan lägga xylocain – Adrenalin 20mg/ml +12,5 mikrogram/ml som bedövinigspreparat på tand 26. Jag skulle vara otroligt tacksam om du kunde hjälpa mig att besvara på frågan jag hittar inte på internet Tack Med Vänliga Hälsningar Melinda, 23

Hej – För att extrahera (dra ut) tand 26 använder man vanligen Xylocain som du beskriver. Men då tanden är ute brukar man vanligtvis inte fortsätta att bedöva området. Det viktiga i efterbehandlingen är att extraktionsalveolen (hålet efter tanden) fylls med blod så att en läkning av vävanden kommer igång.
Skulle det göra ont efter utdragningen beror det oftast på att det kommit skräp (matrester) i hålet vilket hindrar läkningen. Det bästa är då att spola rent med NaCl vätska (natriumklorid) och skapa en blödning som bildar ett läkningskoagel.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Uppdaterad: 30 augusti, 2012 Publicerad: 30 augusti, 2012

Liknande frågor

Munnen & Tänderna

Smärta i tungan

Har senaste 3 veckor haft mycket ont i tungan, ungefär som om jag skulle bränt tungan med för varmt mat. Bara att jag har inte bränt tungan.

Munnen & Tänderna

Beläggning på tungan

Hej, jag har alltid beläggning på tungan samt en infektion i bakre delen av munnen. Tandläkare säger att det inte är något fel, men jag tycker att det är pinsamt på grund av att min andedräkt blir dålig. Använder munskölj och tuggar tuggummi i princip jämt men inget hjälper. Snart ska jag träffa kärleken i mitt liv och behöver verkligen hjälp med detta.

Munnen & Tänderna

Problem med extremt dålig andedräkt

Jag har nu haft dålig andedräkt i två år, jag har varit hos tandläkaren och dem hittar inga problem. Jag borstar med eltandborste, använder tandtråd och har även en tungskrapa. Använder även munskölj. Trots allt detta försvinner inte min dåliga andedräkt! Jag har ofta halsbränna men halsbrännetabletter hjälper inte. Jag är inte förstoppad heller då jag har läst att det kan orsaka dålig andedräkt. Jag har även opererat bort mina halsmandlar då dem skapade problem. Min andedräkt är så dålig att jag har fått tuggummi och minttabletter från främlingar. Jag kan inte prata med någon utan att de håller för näsan, även om det är 4-5 meter mellan oss. Hjälp! /Kvinna, 21 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: