Ange ditt sökord

Annons:

Problem med rotfyllning

Hej,
jag har haft problem med en rotfyllning som gjorts om flera ggr. Från att ha haft var som ”trängt” ut som en ”liten ärta” i tandköttet till att nu mest ligga o vara en molande obehaglighetskänsla. (tandläkaren vill ge det tid att läka ut av sig självt.)
Nu äter jag penicillin för första gången i mitt liv mot bihåleinflammation, min fråga... kan det också kanske ta bort inflammationen i tanden?? Hoppas det!??
tacksam för svar Gina (55år)

Orsaken till din ”lilla ärta” (fistel) är en infektion med ursprung från en tand.
Penicillinet kan ta bort symptomen den närmsta tiden men så länge orsaken finns kvar så
kommer din fistel att vara kvar.
Kontakta din tandläkare för utredning av problemet som kan vara allt från en otät rotfyllning till en rotspricka i den aktuella tanden

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Munnen & Tänderna

Smärta i tungan

Har senaste 3 veckor haft mycket ont i tungan, ungefär som om jag skulle bränt tungan med för varmt mat. Bara att jag har inte bränt tungan.

Munnen & Tänderna

Beläggning på tungan

Hej, jag har alltid beläggning på tungan samt en infektion i bakre delen av munnen. Tandläkare säger att det inte är något fel, men jag tycker att det är pinsamt på grund av att min andedräkt blir dålig. Använder munskölj och tuggar tuggummi i princip jämt men inget hjälper. Snart ska jag träffa kärleken i mitt liv och behöver verkligen hjälp med detta.

Munnen & Tänderna

Problem med extremt dålig andedräkt

Jag har nu haft dålig andedräkt i två år, jag har varit hos tandläkaren och dem hittar inga problem. Jag borstar med eltandborste, använder tandtråd och har även en tungskrapa. Använder även munskölj. Trots allt detta försvinner inte min dåliga andedräkt! Jag har ofta halsbränna men halsbrännetabletter hjälper inte. Jag är inte förstoppad heller då jag har läst att det kan orsaka dålig andedräkt. Jag har även opererat bort mina halsmandlar då dem skapade problem. Min andedräkt är så dålig att jag har fått tuggummi och minttabletter från främlingar. Jag kan inte prata med någon utan att de håller för näsan, även om det är 4-5 meter mellan oss. Hjälp! /Kvinna, 21 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: