Ange ditt sökord

Annons:

Missfärgning på tänderna

Alltsedan tonåren har jag haft grå missfärgning av mina tänder. Min bästa väninna har satt in skalfasader och ser jättesnygg ut. Hur går det till att få skalfasader? (Kvinna 25år)

– En god tandläkares första åtgärd är att ta reda på bakgrunden. Vad är det som orsakat missfärgningen? Är det enbart vitheten som saknas eller vill du även ändra tändernas form? Är tänderna sönderborstade? Syns dina tandhalsar? Är tänderna även spruckna eller avslagna? I dialog med din tandläkare kan du komma fram till om du vill välja skalfasader eller någon annan behandling.
– Skalfasader fungerar ungefär som lösnaglar. Skalfasader är tunna skal individuellt tillverkade (i keramiskt eller annat material) för varje patient och tand. Därför blir passformen alltid perfekt.
– Nätverket SACD, som består av svenska tandläkare och tandtekniker med speciell inriktning på estetisk tandvård, praktiserar en metod som innebär att du kan se slutresultatet innan behandlingen har påbörjats. SACD-metoden skänker trygghet och eliminerar risken för obehagliga överraskningar.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 26 maj, 2010

Liknande frågor

Munnen & Tänderna

Smärta i tungan

Har senaste 3 veckor haft mycket ont i tungan, ungefär som om jag skulle bränt tungan med för varmt mat. Bara att jag har inte bränt tungan.

Munnen & Tänderna

Beläggning på tungan

Hej, jag har alltid beläggning på tungan samt en infektion i bakre delen av munnen. Tandläkare säger att det inte är något fel, men jag tycker att det är pinsamt på grund av att min andedräkt blir dålig. Använder munskölj och tuggar tuggummi i princip jämt men inget hjälper. Snart ska jag träffa kärleken i mitt liv och behöver verkligen hjälp med detta.

Munnen & Tänderna

Problem med extremt dålig andedräkt

Jag har nu haft dålig andedräkt i två år, jag har varit hos tandläkaren och dem hittar inga problem. Jag borstar med eltandborste, använder tandtråd och har även en tungskrapa. Använder även munskölj. Trots allt detta försvinner inte min dåliga andedräkt! Jag har ofta halsbränna men halsbrännetabletter hjälper inte. Jag är inte förstoppad heller då jag har läst att det kan orsaka dålig andedräkt. Jag har även opererat bort mina halsmandlar då dem skapade problem. Min andedräkt är så dålig att jag har fått tuggummi och minttabletter från främlingar. Jag kan inte prata med någon utan att de håller för näsan, även om det är 4-5 meter mellan oss. Hjälp! /Kvinna, 21 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.