Ange ditt sökord

Annons:

Tandläkarskräck!

Hej

Jag har tandläkar rädsla sedan några misslyckade besök då jag var yngre.
Sedan under många år styrde ekonomin att jag inte gick till tandläkaren.

Nu har jag äntligen tagit mej mod att gå dit men är riktigt rädd för svaren jag kommer att få.
Tandsten vet jag att jag har och det lär måsta åtgärdas men sedan funderar jag, om man inte känner något speciellt i tänderna eller inte har haft ont kan det väl inte vara något större fel, eller ? jag har en massa gamla amalgan fyllningar i mina tänder sedan jag var liten och jag tycker att tänderna ser grådassiga ut. Är det något allarligt fel ? Tandköttet blöder inte men jag har nog borstat ganska hårt tidigare och dessutom snusat i många många år men inte längre. //Tandläkarskräck (kvinna 40år)

Hej, Det bästa är trots allt att låta göra en total undersökning av ditt muntillstånd så du får ett komplett behandlings- och kostnadsförslag. Ang. amalgamet: Det är amalgamet som har missfärgat dina tänder och den gråfärgen kan du inte få bort. Risken är stor att amalgamet ”knäcker” av bitar av (ur?) tänderna. Det händer ofta. Mitt förslag är att du diskuterar situationen med din tandläkare, som kan ge dig ett förslag till åtgärder, liksom kostnadsberäkning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Munnen & Tänderna

Smärta i tungan

Har senaste 3 veckor haft mycket ont i tungan, ungefär som om jag skulle bränt tungan med för varmt mat. Bara att jag har inte bränt tungan.

Munnen & Tänderna

Beläggning på tungan

Hej, jag har alltid beläggning på tungan samt en infektion i bakre delen av munnen. Tandläkare säger att det inte är något fel, men jag tycker att det är pinsamt på grund av att min andedräkt blir dålig. Använder munskölj och tuggar tuggummi i princip jämt men inget hjälper. Snart ska jag träffa kärleken i mitt liv och behöver verkligen hjälp med detta.

Munnen & Tänderna

Problem med extremt dålig andedräkt

Jag har nu haft dålig andedräkt i två år, jag har varit hos tandläkaren och dem hittar inga problem. Jag borstar med eltandborste, använder tandtråd och har även en tungskrapa. Använder även munskölj. Trots allt detta försvinner inte min dåliga andedräkt! Jag har ofta halsbränna men halsbrännetabletter hjälper inte. Jag är inte förstoppad heller då jag har läst att det kan orsaka dålig andedräkt. Jag har även opererat bort mina halsmandlar då dem skapade problem. Min andedräkt är så dålig att jag har fått tuggummi och minttabletter från främlingar. Jag kan inte prata med någon utan att de håller för näsan, även om det är 4-5 meter mellan oss. Hjälp! /Kvinna, 21 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.