Ange ditt sökord

Annons:
Mia’s krönika: Våga för att vinna!

Mia’s krönika: Våga för att vinna!

Vandrar runt i höstens vackra färger och riktigt känner hur skönt det är att ha full koll på sitt liv. Det regnar lite gran och löven är våta av både fukt och vatten från regnet.

Annons:

Det prasslar fin fint när jag går i löven. En energi sprider sig i kroppen av att se sig själv som den person jag är idag. En inneboende kraft som jag har kunnat hitta och plocka fram .Ja jag brukar säga att de är nog bara mitt personnummer som är det samma som innan min resa på insidan började. Till och med skostorleken har ju faktiskt minskat. Mitt självförtroende har det aldrig varit något större fel på, jag har alltid ordnat och fixat åt allt och alla. Men varför gjorde jag allt detta undrar jag ibland. Skulle jag ha riskerat att inte få vara med om jag sagt nej? Det kan vara en av anledningarna till att jag satte upp en ”fasad” av lycka och hade svårt att säga nej.

Numera är jag sann mot mig själv, gör verkligen det jag mår bra av. Är en fena på att säga nej till saker eller så säger jag “ja, jag tänker över det hela och återkommer”. Jag sätter mig själv i första vagnen och blir ”ledare i mitt egna liv”.

Kan ju tyckas rätt enkelt men jag möter så många som har undanflykter i sina liv som inte tid att se sitt ”varför”. Precis som jag hade tidigare. För mig gick det så mycket lättare att få ordning på insidan när jag satte upp målbilder på saker jag ville uppnå. När jag förstod att det var självkänslan som var obefintlig. För så var det, om någon hade blåst på mig skulle jag ramlat. Men det var ingen som anade att det var där skon klämde, inte ens jag. Inte förens jag förstod att det är insidan som skall vara i balans. Mår jag bra på insidan så kommer det liksom att nästan sköta sig själv på utsidan. Ja nästan i alla fall. Om man vet vem man är och vågar ta reda på det står man stadigare på jorden.

Det är rätt så enkelt att börja bygga självkänsla. Min resa började med att jag till exempel varje kväll började skriva bra saker som jag gjort under dagen. Då fick jag tänka till och mata mig med bra tankar, bra tankar ledde till att jag tog tag i böcker som fyllde mig som ett rus av styrka att bygga mitt nuvarande liv. När jag idag ser mina klienter klippa “navelsträngen” från sina destruktiva tankar och liv har jag vunnit så mycket tillbaks så det finns knappt ord som kan beskriva lyckan. Min förhoppning är att även du kan se dig i spegeln och förstå att du är den viktigaste personen i ditt liv.!

Energi till alla!
Mia

 

 

Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: