Ange ditt sökord

IBS förekommer i alla åldrar men debuterar normalt innan 40 års ålder och drabbar särskilt unga aktiva personer.  Foto: Shutterstock

IBS förekommer i alla åldrar men debuterar normalt innan 40 års ålder och drabbar särskilt unga aktiva personer. Foto: Shutterstock

Har du IBS? Gör IBS-testet!

Gör IBS-testet idag, svara på några snabba frågor för att ta reda på om du lider av irretabel tarm, även kallat IBS. Problem med magen är vanligt och även om man vet att IBS drabbar 10-15 procent upplever långt flera återkommande besvär med magen utan att få en diagnos. Gör vårt test för att se om du lider av IBS och vad du kan göra åt det.

Annons:

IBS förekommer i alla åldrar men debuterar normalt innan 40 års ålder och drabbar särskilt unga aktiva personer. Ditt svar är anonymt och sparas ej kopplat till dig. Om du vill spara dina svar och testresultat kan du få det skickat till din e-post.

IBS-testet för din mages skull

Det är för många mycket stressande både fysiskt och psykiskt att gå med magbesvär och symtom som minskad aptit, kraftiga magsmärtor, svårigheter att gå på toaletten eller att ständigt gå på toaletten, känna sig uppblåst och gasig. Inte sällan upplever många att man inte riktigt får en diagnos. Det är viktigt att ta reda på vad magbesvären beror på för det finns hjälp att få och ingen ska behöva gå med magbesvär i onödan.

Genom IBS-testet får du en indikation på om du kan lida av IBS och vad du kan göra åt det. Testet kan hjälpa dig på vägen mot en bättre, sundare, maghälsa.

IBS kan bero på störd tarmrörelse

Forskning pekar på att om tarmrörelsen störs kan det förändra känsligheten i tarmslemhinnan. Det i sin tur kan ge upphov till de besvär som sammankopplas med IBS. En annan teori är att IBS uppkommer på grund av en funktionellt störd tarmfunktion. Det betyder att det inte föreligger någon infektion eller inflammation som kan ge besvären. Ett stort problem med IBS är att man inte har lyckats hitta den exakta orsaken bakom IBS.

I den här artikeln berättar vi mer om IBS, hur man ställer diagnos, vad man gör för att behandla IBS och ger viktiga råd till dig som lever med IBS. Eftersom IBS kan ge besvär under en längre tid är det viktigt att du har så mycket information och kunskap som möjligt om IBS.

Annons:

Källor:

 

* Vid anmälan får du kostnadsfritt DOKTORNs nyhetsbrev samt fortlöpande information om FODMAP för dig som lider av IBS. Väljer du att avsluta nyhetsbrevet kan vi inte garantera att du får informationen.

 

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: