Ange ditt sökord

Annons:
Mia’s krönika: Tacksamhet och kärlek till livet

Mia’s krönika: Tacksamhet och kärlek till livet

Älska livet och var stolt och lycklig över det du har. Istället för att sukta efter vad alla andra har. Älska dig själv och inse att du är ledare i ditt liv, ingen annan än du själv har kontroll på just din spelplan. Spelplanen är livet, våra mål och delmål.

Annons:

Den senaste tiden har jag stött på olika och rätt stora hinder. Jag finner kraft och energi i att lösa upp och ta mig förbi hindren. Åtgärda röran och se meningen med det hela och vara stolt över det jag har. Jag har även haft den stora förmånen att de senaste veckorna fått träffa så många människor med egen vilja och stolthet. Människor som lever sitt liv och är stolta över detta oavsett hudfärg, kroppsform, ekonomisk bakgrund eller andra saker som i omvärldens ögon kanske kan upplevas som annorlunda. För mig ger det styrka, kraft och mod att inse att jag inte alls är ensam och att jag med rätt attityd  till mitt liv ger kärlek till mig själv och helt klart kan strunta i vad andra tycker och tänker.

“Tacksamhet” är ett ord som jag vill höja till skyarna. Tänk om vi många gånger kunde känna tacksamhet istället för skuld. Befria ditt liv genom kärlek till ditt liv och det du har. Jag känner stor tacksamhet till det liv jag lever idag. Då menar jag inte att mitt liv är smärtfritt utan helt enkelt att jag ser på det med andra ögon. Hinder förvandlas till dolda möjligheter. Jag lägger tid på mitt liv och mig själv vilket är viktigt för att kunna känna stolthet. Förr var jag aldrig nöjd och kunde knappt sitta stilla, något skulle hända hela tiden. Jag var inte vän med mig själv utan sökte hela tiden efter något annat.

Att vara stolt handlar om att ha fokus här och nu, inte sen och om. Jag är övertygad om att det blir lugnare att leva här och nu om man har en plan att följa. 

När jag satte ner fötterna på jorden och började inse att det är mitt liv som jag lever här och nu, vilken känsla! Att känna glädje och kärlek till det jag har åstadkommit. Om alla kunde se det från just sitt perspektiv och finna kärlek och glädje i livet kan du nästan känna vilket lugn som skulle finnas bland oss. Ett leende till den du ser och ett öppet hem, vi kan göra skillnad för oss själva med andra. 

Gräset är inte grönare på andra sidan staketet. Du har förutsättningar att vara just den du vill vara, oavsett vad andra tycker eller har. Var stolt och visa kärlek till ditt liv och var tacksam över det du har.

Om du har den attityden till livet och ger utrymme för att leva i kärlek kommer du att få det du behöver på ett helt nytt sätt. Människor kan se dig för den du är och inte för det du gör.

Jag är tacksam till livet, var tacksam för att du är den du är. Lev full ut!
Mia

 

Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: