Ange ditt sökord

Annons:
Mia’s krönika: Nya rutiner ger mig nya möjligheter

Mia’s krönika: Nya rutiner ger mig nya möjligheter

Det går snabbt. Halva månaden har rusat i väg i en otrolig hastighet. Nytt år, nya utmaningar och nya rutiner. Även nya mål i livet.

Annons:

Att skaffa sig en ny rutin tar cirka 21 dagar sägs det. Det skulle betyda att de rutiner som intog detta år snart borde sitta på plats. Jag älskar faktiskt att skaffa mig nya rutiner och utmaningar, det har blivit som en sport för mig att hela tiden drivas av att komma vidare.

Särskilt uppenbart och intressant blir det när jag ser i backspegeln hur inrutat allting var då – och hur organiserat det är nu. Det är faktiskt inte samma sak, nu är saker och ting organiserat men med en slags elastisk gummisnodd runt livet och tankarna. Takhöjden är mycket högre och från att ha varit svart eller vitt består livet av en massa möjligheter. Att ständigt våga förändra ett inrutat liv till det liv jag vill leva är en kittlande utmaning som pågår konstant. Med små små steg och nya rutiner i livet så har jag förvandlat, och förändrat, mycket.

Förr intalade jag mig själv att sånt här, det fungerar för andra men inte för mig. Det är rätt intressant hur vi lyckas manipulera oss själva, i mitt fall, till att faktiskt trots det förändra. Att finna en inre tro på att saker och ting är fullt möjligt! Det fanns rutiner för som för mig var så viktiga att jag trodde de var livsavgörande men som istället bara stal tid och energi. De senaste 8-10 åren har jag dock tagit mig fram och på vägen skaffat nya rutiner, skrivit upp små mål och förverkligat dessa. Det är allt från att lära mig en ny sport till att vara ute och gå betydligt mer än tidigare. De hinder och tankar som fanns där tidigare är avslöjade, istället finns där förtäckta möjligheter och jag funderar genast hur jag ska ta mig förbi, över, eller under det som står i vägen. För jag tänker inte lägga mig och låta andra går något åt det.

För två år sedan berättade jag för en av mina allra närmaste vänner att jag hade en plan. Jag skulle starta ett nytt företag där det ska finnas en blogg. Jag sprudlade av lycka för att jag kommit till insikt att jag har så pass mycket i mitt bagage, så mycket erfarenhet, kompetens och tankar som jag vill dela mig av. Jag kan hjälpa andra människor att komma på sitt spår till ett bättre och mer hälsosamt liv. Självklart, som jag är, var jag taggad av tanken och kände ”yes”, nu kör vi. Svaret blev inte alls vad jag hade förväntat mig.

Men hur tänker du nu? Du som alltid varit mest van vid att prata med din publik, föra en dialog, ska du börja skriva. Har inte du läs och skrivsvårigheter?

Jag svarade att visst har jag det och efter en stund börjar vi skratta. Jag hade nämligen inte ens tänkt på det. Men så tänkte jag att det löser sig. Jag började treva mig fram och skriva saker på Facebook. Inspirerad av det tog jag sats och startade min blogg. Visst får jag höra att jag stavar dåligt då och då, men det är budskapet som är det viktiga. Det är trots allt valfritt att läsa – och jag tror att de som behöver min blogg ser det som betyder något. När boken skall korrekturläsas har jag ju andra som gör det. Och de har säkert sina rutiner.

Men tänk om jag hade lagt tanken åt sidan och inte börjat skriva. Visst är det underbart att våga och vinn! Där små rutiner handlar om möjligheter, inte hinder, och som  kan göra att även du kan förändra ditt liv så mycket som du är beredd att göra. Så länge som du lyssnar på din inre kraft, och inte på någon annan.

Riv hinder för framgång!
Mia

 

Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: