Ange ditt sökord

Annons:
Mia’s krönika: Jag älskar mitt liv

Mia’s krönika: Jag älskar mitt liv

Inför min fyrtiofemårsdag satt jag och funderade på väldigt mycket. Jag skulle inte beskriva det som en kris utan mer ett konstaterande att många vände, och vänder, sig till mig för att jag ska ta del av deras problem. 

Annons:

De vänder sig till mig för att söka stöd och råd hur man kan göra för att må bättre. Jag har fått höra att för mig är det lättare att lösa problem eller hinder i livet, men precis som de flesta andra är det ibland uppförsbacken – ibland nerförsbacke. En av mina många uppförsbackar började när jag pratade med några härliga vänner, ett samtal som ledde till att jag började med min hemsida och att skriva om mitt liv. En blandning av egna erfarenheter och kompetens från yrken jag har haft i livet. Då var målet mest mitt eget och att se om någon överhuvudtaget ville läsa det jag skrev.

Två år senare har jag en pärm fylld med personliga brev som helt främmande människor har skrivit till mig, människor som följer min blogg och min hemsida. Det är magiskt och på samma gång ibland tungt att läsa berättelser från människor som mår dåligt men enligt min mening egentligen inte skulle behöva må dåligt. Jag försöker hjälpa många genom att ha min telefontid och rådgivningstider. Behovet av att bli sedd och hörd är så stort i vårt land och jag är ödmjuk inför alla livsöden jag får möta. 

Min livsresa har inte heller varit enkel eller rak. Den har med handen på hjärtat varit skitjobbig. Så jobbig att jag vid flera tillfällen har funderat på om det är värt det. Jag har ställt frågan varför är det som det är och vad behöver jag göra med mitt liv. Och många gånger har jag känt så ensam – detta trots att jag har haft folk omkring mig.

Den senaste veckan har jag haft äran att resa ut i landet och föreläsa med min föreläsning ”Från uppgiven soffpotatis till energisk livsnjutare”. Att möta publiken live är helt magiskt och att kunna ge andra människor hopp är fantastiskt. Hoppet växer utifrån dina egna möjligheter och ditt perspektiv, aldrig andras. Det handlar om vad just du kan göra med ditt liv! Min föreläsning har berört och väckt känslor om människors liv och leverne – många tror att jag kommer som kostrådgivare och enbart ska prata bantning men nej, det handlar så mycket mer om hela livet, alla delar!

Under veckan har jag haft fem föreläsningar på sex dagar och mött så många människor som vågat dela med sig av sina egna historier tack vare att jag klär av mig naken inför dessa människor. Då menar jag mentalt, jag bjuder på mig själv och min historia. Tillsammans ser vi vad livet är och inte är och river gamla murar och bygger nya möjligheter. Det är inte alltid lättare för mig än för dig, skillnaden är att jag bestämde mig för hur mitt liv ska se ut utifrån mitt perspektiv och då är det lättare. Det är resan fram till att bestämma sig som kan vara jobbig och krånglig – när du en gång har bestämt dig kommer energin. 

Många har delat med sig av sina reflektioner utifrån mina föreläsningar och tackat på olika sätt. Att jag kan inspirera människor i alla åldrar med min livsenergi känns fantastiskt. Att samtidigt kunna lära ut hur vi ska hantera värdeord som ”unna sig” och ”belöna sig”, hur man med enkelhet kan tänka nytt. Särskilt när man som jag har gjort överviktsoperationer för att inte vara fet så blir det ju en naturlig del att tänka nytt och ta bort de gamla invanda ovanorna. 

Att skaffa dig en ny livsstil tar tid. Låt det ta tid. De människor du har runt omkring dig påverkar – en kvinna berättade för mig, efter en föreläsning, att det faktiskt var hennes man som påverkade henne på ett sätt som gjorde att hon inte mådde bra. Det hade hon insett där och då, hur smärtsamt det än var. Och ibland måste man ta beslut som inte alltid är roliga där och då, men som i det långa loppet förändrar livet till det bättre. För en annan kvinna jag pratade med sa att ”nu förstår jag varför jag inte är där jag vill vara, jag har inte gjort tillräckligt många förändringar”.

Jag älskar mitt liv och det har jag alltid gjort. Skillnaden idag är att jag är genuint glad från hjärtat och levererar en äkta energi inifrån och ut. Jag arbetar med det jag brinner för och stödjer andra människor i att bygga sig en hållbar livsstil. Min hemsida har idag cirka 5 000 nya besökare varje dag. Att jag gör skillnad i så många andra liv – det är magi för mig. Livet har så mycket att ge. 

Några ord på vägen till dig som ännu inte mött mig ”live”:

  • Sluta banta börja leva
  • Barnen är vår framtid – tänk på vad du lämnar för själsligt och mentalt arv vidare
  • Bara du kan förändra ditt liv
  • Bestäm dig sluta vela
  • Börja aldrig en förändring på en måndag
  • Sluta kavla upp dina ärmar – be om hjälp istället så kommer du lättare dit du vill.

Min högsta önskan är att alla får leva ett energifyllt och gott liv! 
Mia

Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: