Ange ditt sökord

Annons:
Mias krönika: Ansvaret är mitt!

Mias krönika: Ansvaret är mitt!

Ansvar på olika sätt kan vara svårt, men mitt sätt att ta vuxet ansvar har varit jobbigare för andra än mig själv. Särskilt för människor som kom in i mitt liv i brytpunkten när ”allt började hända”. Ja, det tog ju faktiskt en himla massa år att få ordning på allt och var sak har sin plats.

Annons:

För några år sedan gick jag en utbildning i personligt ledarskap, riktigt häftigt vill jag påstå. Speciellt när kursledaren konstaterar att det jag har lyckats med i mitt liv är det väldigt många som skulle vilja göra. Så jag undrade såklart vad hade jag gjort som så många andra vill. Snacka om att min självkänsla då och där fortfarande var i obalans. Svaret blev att ”du har gått ner massor i vikt, sagt upp dig från ett fast tryggt jobb och öppnat eget företag. Och Skilt dig efter 23 år äktenskap.”

Ja just ja, det var ju det jag hade gjort. Helt klart tagit eget ansvar över mitt liv. Skillnaden mellan mig och många andra var att jag verkligen hade gjort det jag ville. Där började en viss förebild för andra att växa fram.

Det finns ju ingen annan som kan ta ansvar över mitt liv och ingen som kan ta ansvar över ditt om inte du och jag gör det själva. I dagsläget kan jag känna mig riktigt stolt över vad jag har gjort och tänker göra. Fortsätta min resa in i framtiden och med ansvar i de områden och relationer jag har möjlighet att styra. Hos familj, vänner, kollegor, bekanta, exmaken och de som jag vill ska finnas i min fortsatta resa in i framtiden, det är där mitt fokus ligger. Ansvar är för mig ett stort ord, det är säkert en av anledningarna till att jag hamnade så snett i mitt välmående med övervikt. Jag tog ansvar för andra såklart, såg till att andra mådde perfekt. När mitt fokus började förflytta sig från andra till mig och jag insiktsfullt fattade att jag bär ansvar över mitt liv då blev det så mycket enklare att hålla saker och ting på plats.

Nu går vi ju mot en tid på året där ansvar över så mycket skall testas. Förväntningarna är stora för alla denna period på året och vi har många helger med olika högtider har vi framför oss. Vissa av oss sitter helt ensamma, andra har massor av människor runt omkring sig. Det finns många olika familjerelationer och konstellationer och visst är det härlig att se hur livet kan se ut. Och mitt i allt, innerst inne, veta att jag bär ansvaret för mitt liv och de barn jag har satt till världen. Tillsamman med de mina har vi en skön känsla mellan oss och en bra attityd till att allt är okey så som det är. Tillsammans är vi starka. Jag lovar att det gör inte ont att vakna upp och börja ta ansvar, där finns mycket av den inneboende kraften i oss alla.

Så släpp lös din kraft så tar vi alla ansvar över oss själva!

Lev väl!
Mia

Mia Olsson driver sedan 2010 bloggen www.levdittliv.se och har arbetat med livsstilsfrågor sedan 2003. Hon arbetar parallellt med bloggskrivandet som livstilsinpiratör och kostrådgivare. Mia Olsson har även haft en rad mediala framgångar under det senaste året. Mer om Mia Olsson hittar du på www.levdittliv.se

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: