Ange ditt sökord

Annons:
Mia’s krönika: Regn ute – men min inre sol lyser varm!

Mia’s krönika: Regn ute – men min inre sol lyser varm!

Den här sommaren har varit kanon, jag har fått möjlighet att uppleva saker jag aldrig tidigare varit med om och det var ett av mina mål med sommaren. Att göra saker jag inte gjort tidigare och, att läsa böcker.

Annons:

Resultatet av sommaren så här långt är till exempel att jag har fått medverka under Almedalsveckan tillsammans med Doktorn.com som gav mig så mycket på så många olika sätt. Jag träffade min publik live, både den jag har via mina krönikor på Doktorn.com och mina underbara följare på Levdittliv.se på plats. Det blev ett kramkalas vill jag lova! Jag hann även vandra runt i Visby och äta god mat i gott sällskap. Sammantaget en resa som gav mersmak att återvända till Almedalsveckan och Gotland.

Många tänker att det är skönt att vara hemma och ledig när man har semester men för min del har möjligheten att vara hemma i sommar varit nästan obefintlig. Det beror på att jag har haft hantverkare som har bytt golv i hela (!) bostaden. Möbler på högkant och det mesta av mitt liv i flyttkartonger – därför har jag använt den här fantastiska sommaren till att resa runt och förena nytta med nöje. Jag har varit i Uppsala till exempel och träffat andra som har genomgått en överviktsoperation. Vilket nöje att kunna träffas och skapa en relation, samma sak i Stockholm där jag träffade ett till underbart gäng viktopererade. Fler träffar är på gång!

Jag som älskar att fira allt som går att fira har blivit firad på ett sånt sätt av mina vänner i sommar att jag nästan måste dubbelkolla att jag inte fyller jämna år. Men det gör jag inte, trots det har det varit kalas både här och där – bland annat har jag fått åka häst och vagn genom Gamla Stans gränder, njutit på Verandan på Grand Hôtel (inte tillsammans med Tillväxtverket) och tagit en båttur till Vaxholm. Vilka möjligheter det finns när du omfamnar tillvaron. 

Det måste erkännas att jag såg sommaren som ett ”mörkt moln” först när jag fick reda på allt som skulle ske i mitt hem med renovering och allt. Men med facit i hand kan jag bara konstatera att jag fått uppleva otroligt mycket och sommaren som inte ens är slut än. Dessutom är mitt hem både ”nytt” och snyggt. Städa det där sista gör jag när hösten är här och regnet smattrar mot rutan. 

För mig är sommarlyckan att uppleva det jag har fått uppleva och om några dagar packar jag väskan igen och åker på en liten minisemester med goda vänner. Så om solen har ”lyst” med sin frånvaro och det har regnet ovanligt mycket i sommar så har min inre sol lyst i kapp med mig själv och jag ser fram emot att den fortsätter med det. 

Hoppas ni också har haft en underbar sommar – solen skiner alltid, det handlar bara om vilka glasögon vi väljer att se världen och tillvaron igenom! 

Fortsatta sommarhälsningar från Mia!
Mia

 

Annons:

Sedan 2003 arbetar Mia Ånemyr med livsstilsplanering och kostfrågor, är debattör och författare. Mia Ånemyr har gett ut tre böcker, Mellanmål på väg i två upplagor & Adrians Kalasbok - naturligt gott. Mia Ånemyr har även haft en rad mediala framgångar. Mer information på https://miaanemyr.se/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: