Ange ditt sökord

I nuläget har vi lyckats bli den snabbaste vägen till rätt vård, säger Alexander Knezevic, vd på Remisshjälpen. Foto: Shutterstock

I nuläget har vi lyckats bli den snabbaste vägen till rätt vård, säger Alexander Knezevic, vd på Remisshjälpen. Foto: Shutterstock

Snabbare remittering till specialist med ny tjänst

Remisshjälpen är ett nystartat företag som har tagit sig an en av vårdens största utmaningar, problemet med köerna.

Annons:

Vi vill på sikt utrota den problematik med köer som råder i vård-Sverige idag, framförallt inom den specialiserade vården. Idag är det över 100 000 människor som väntat tre månader eller mer på specialiserad vård. I nuläget har vi lyckats bli den snabbaste vägen till rätt vård och av alla som söker skriver vi remiss till cirka sjuttio procent. Resterande får hjälp på annat sätt. Vi vill gärna se oss som en första instans som koordinerar och bedömer vårdbehov, berättar Alexander Knezevic, vd Remisshjälpen.

Följer patienten hela vägen 

Idag finns ingen liknande tjänst som Remisshjälpen och man vill poängtera att man inte är en digital nätläkartjänst där svårare besvär vanligtvis hänvisas till den fysiska primärvården.

Vi hjälper de patienter som inte får hjälp via den digitala läkarvården och i många fall inte heller via sin vårdcentral. Vi hjälper allt som oftast kroniskt sjuka och människor med ett reellt vårdbehov. Vi tar också ansvar när remissvaret återkommer till oss. Vi följer alltså patienten hela vägen så att hen kommer dit hen behöver. 87 procent av våra remisser godkänns vilket är högre än snittet i Sverige och alla som sökt har fått vård inom nationella vårdgarantin. 

Patienten kan känna sig helt säker

Att bedriva en god och säker vård kräver ständig utveckling och förbättring och hos Remisshjälpen har man lagt mycket tid på att göra allt säkert för patienter att använda. 

Vi lyder under patientdatalagen, hälso- och sjukvårdslagen och är under tillsyn från inspektionen för vård och omsorg. Man kan alltså känna sig väldigt trygg med att använda vår tjänst. Som startup är det dessutom alltid full fart framåt. Det är inte sällan man springer snabbare än vad benen bär och tillväxt är ständigt på tapeten. Det är ibland svårt att hitta balans och privata relationer har tagit en del stryk. Drömmen om att utrota vårdköerna och skapa en bättre vård i hela Sverige är fullständigt uppslukande. Det huvudsakliga målet är att utrota vårdköerna till specialiserad vård. 

Namn: Alexander Knezevic

Gör: Vd Remisshjälpen

Senaste nedladdade app: Glyde. En el-skoterapp som slår sina konkurrenter med hästlängder om du frågar mig.

Remisshjälpen finns på remisshjalpen.se eller som app i AppStore och Google Play.

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: