Ange ditt sökord

För Camilla Thulin är det en självklarhet att ställa upp i kampen mot cancer. Foto: Niklas Palmklint

För Camilla Thulin är det en självklarhet att ställa upp i kampen mot cancer. Foto: Niklas Palmklint

Hon designar årets Rosa band

För tolfte året i rad arrangerar Cancerfonden sin Rosa bandet-kampanj under oktober. Årets Rosa band är designat av en mycket känd kreatör.

Annons:

För designen står i år Camilla Thulin som bland annat har en egen klädkollektion och arbetar som kostymdesigner för Malmöoperan, Uppsala stadsteater, Stockholms stadsteater samt privatteatrar. 

Virkade mönster

I jakten på inspiration till årets band har Camilla Thulin sökt sig tillbaka till virkade mönster från äldre virkade dukar och bordstabletter. 

Camilla Thulin säger i ett pressmeddelande att hon ville gör ett mönster som förknippas med kvinnor och att det därför kändes naturligt att söka efter ett vackert spetsmönster. 

Svåra stunder

För Camilla Thulin symboliserar spetsar ett konsthantverk som kvinnor fört vidare i generationer, ett konsthantverk som kräver både tålamod och kunskap.

Tålamod och kunskap är egenskaper som, säger Camilla Thulin, även krävs i svåra stunder. 

En självklarthet

Camilla Thulin menar att även om hon själv inte har drabbats så har hon personer i sin närhet som för en daglig kamp mot, som hon beskriver, “den här vidriga sjukdomen.

Därför anser hon det som en självklarhet att ställa upp i kampen mot cancer. 

Fakta Rosa bandet

Cancerfondens rosa band kostar 25 kronor, varav 23 kronor går till cancerforskning och kampen mot bröstcancer. Bandet finns att köpa hos ICA, Lindex, Apoteket och XL-BYGG, som är våra huvudpartner i Rosa Bandet. Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj pågår under oktober månad och syftar till att bekämpa cancer genom att finansiera forskning, sprida kunskap om bröstcancer och bedriva påverkansarbete. Sedan starten 2003 har Cancerfonden – tillsammans med privatpersoner, företag och föreningar – samlat in närmare 452 miljoner kronor. Under samma period har Cancerfonden delat ut 509 miljoner kronor till bröstcancerrelaterad forskning.

Annons:

Källor:

Cancerfonden

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: