Följ Världscancerdagen - var du än är den 4 februari

Följ Världscancerdagen - var du än är den 4 februari

Textstorlek Textstorlek Mindre Större

Publicerad: 2020-01-21
Uppdaterad: 2020-01-22
Författare: Pontus Ström

Världscancerdagen 4 februari är patienternas dag – då är fokus på alla som fått cancer, överlevt cancer, har en kronisk cancer eller har en närstående som fått sjukdomen. Hela Världscancerdagen direktsänds för dig som inte kan vara på plats.

Världscancerdagen genomförs av Nätverket mot cancer och leds av moderator Anders Åker, chefredaktör DOKTORN.

”10 år med cancerstrategin – från ord till nollvision cancer”

Idag är det totalt en halv miljon svenskar som har fått och överlevt en cancerdiagnos. Om 10 år beräknas den siffran ha fördubblats. Hur ser framtiden ut när det kommer till att upptäcka cancer tidigt? Hur kommer cancerbehandling att vara? Kommer vi att få cancercertifierade vårdcentraler? Dessa och många fler frågor diskuteras på Världscancerdagen.

Årets tema är ”10 år med cancerstrategin – från ord till nollvision cancer”. Vad har fungerat med den så kallade cancerstrategin, och vad behöver göras nu? I denna diskussion medverkar såväl nuvarande socialminister Lena Hallengren (S) som tidigare socialminister Göran Hägglund (KD) som tog initiativ till cancerstrategin. På scen finns också patienter med cancererfarenhet, forskare, läkare, politiker och beslutsfattare inom sjukvården.

Livesänds på sociala medier

Kan man inte vara på plats på Sheraton Hotel i Stockholm den 4 februari så direktsänds hela Världscancerdagen via Facebook. Sök Nätverket mot cancer på Facebook, sändningen pågår mellan 09.00 till 14.30.

-Det är en självklarhet att även den som inte kan delta ska kunna följa debatterna ändå och vi ser fram emot en spännande och givande dag, säger Anders Åker.

För anmälan och program, besök www.natverketmotcancer.se

 

Veckans fråga

I söndags ställde vi om klockan - tycker du att Sverige bör avskaffa vinter- och sommartid?

Nyhetsbrev

E-postadress