Ange ditt sökord

Annons:

Rökavvänjning

Rökavvänjning

Behöver hjälp med att sluta röka

Jag har en fråga om rökning. Jag kan  ibland vara utan cigaretter, men faller tillbaka i rökningen igen. Mina uppehåll har varit allt från 5 till 40 dagar . Rökt i 15 år, började röka när jag var ca 50år. Finns det något läkemedel som kan hjälpa den första tiden?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Cancer

Har jag lunginflammation eller lungcancer?

Hej, jag är 16 år och har för ca 2 månader sen haft lunginflammation, och nu känner jag att det börjar låta när jag andas och att jag vaknade upp med torr hosta, kan det bero på att jag får lunginflammation igen eller kan jag ha lungcancer, jag röker dagligen men min pappa har också gjort det ett tag och han har aldrig haft cancer. Jag vill inte oroa mina föräldrar i onödan så finns det något sätt att ta reda på det själv utan att ens föräldrar behöver veta om det? Oscar, 16

Annons:

OK att snusa vid halsont?

Spelar det någon roll om man snusar samtidigt som man har ont i halsen? Det gör ont när jag sväljer och har haft problem med det i ungefär 5-6 dagar. Min fråga är om snuset kan ha någon påverkan på att det tar lite längre tid att bli frisk eller spelar det ingen som helst roll? Anonym

Rökavvänjning

Kan inte röka efter influensa

Hej! Tänkte fråga, jag var sjuk för en vecka sedan i influensa. Är nu frisk, men mitt problem är att jag inte kan röka längre. Det smakar bara ”skit”.

Rökavvänjning

Hemsk hosta efter att jag slutade röka

Hej, har efter ca 30 år som rökare, nu slutat. I ärlighetens namn fattar jag inte varför det skulle ta sån tid att besluta detta för jag har inte haft några som helst problem att sluta.. Det är nu 10 mån sedan och jag har ännu en fruktansvärd hosta. Jag är kontrollerad för allt, typ kol, bronkit osv, men man hittar inget som är fel. Vad gör jag? Sover dåligt, hostar på "fel ställen" och vid fel tillfälle och jag är trött mest hela tiden. Energilös helt enkelt. Årlig läkarkontroll med alla prover visar att jag "mår jättebra". Maria, kvinna 56år

Rökavvänjning

Biverkningar efter att ha slutat röka?

Vilka är dom främsta biverkningarna när man slutar röka? Och vad kan man göra förutom att använda nikotin tuggummin osv? Har du några tips skulle det vara super!

Annons:
Hjärta & Kärl

Påverkar “snuspausen” pulsen

Hej, jag är en 48 årig man som slutat snusa för ca 30h sedan. Som info så har jag varit högkonsument av lössnus under 32 år.

Rökavvänjning

Vad är mitt första steg i ett nytt liv som blivande icke-rökare?

Jag har rökt i över 50 år och undrar vilka de risker som finns eller vad som kan ha hänt med min kropp.

Rökavvänjning

Vad händer med kroppen efter ett rökavslut?

Ska försöka övertala min man om att sluta röka och vill veta vad som händer med kroppen efter rökavslut.

Rökavvänjning

Vill veta mer om rökningens bieffekter

Om man nu är 48 år och har rökt sen 25 och vill sluta röka, hur går man till väga då? Vad har hänt med mannens lungor under dem 23 åren?

Annons:
Rökavvänjning

Varför tappar jag i vikt efter mitt snusstopp?

Hej jag undrar varför jag tappar i vikt efter jag slutat snusa efter 45 år alla pratar om att gå upp i vikt i övrigt känner jag mig piggare, 66

Rökavvänjning

Hur fungerar Champix och kan jag ta det fast jag har slutat röka?

Jag har slutat röka för 3 dagar sedan. Viljan finns verkligen för att sluta. Vill verkligen sluta! Tar nikotintuggummin men har även nu fått Champix.

Rökavvänjning

Vad får man för typ av hjälp på vårdcentralen när man ska sluta röka?

Vad för slags hjälp får man på vårdcentralen,när man ska sluta röka! gratis nikotin plåster och tuggummi e?!:) Tack på förhand! MVH Marie, 35

Rökavvänjning

Hur kommer jag ur mitt beroende av nikotintuggummi?

Hej! Har inte rökt på c:a 15 år, men använder nu nicotintuggumi. det har gått så långt att jag tuggar från det jag vaknar till jag går till sängs.

Annons:
Rökavvänjning

Jag behöver ha hjälp att sluta röka – hur går jag vidare?

hej jag vi lägga av att röka men det går inte för jag har svårt att sluta och behöver ha hjälp av nån som kan hjälpa mej / Yvonne, 56

Rökavvänjning

Varför är det svårt att sluta röka?

Jag har en uppgift i skolan att skriva om varför det är svårt att sluta röka. Jag vet att det har med nikotin att göra men skulle vilja veta mer. Tack för svar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: