Ange ditt sökord

Deltagare i ett liknande event,

Deltagare i ett liknande event, "Avon walk for Breastcancer" i Prag förra året. Fotograf: Veronika Matejkova / Shutterstock.com

Ta det rosa steget!

Lördag den 18:e går årets upplaga av Rosa Steget av stapeln i Göteborg. Du som befinner dig i Göteborg kan stödja forskningen kring bröstcancer genom att delta i eventet.

Annons:

Eventet arrangeras i samband med Göteborgs Kulturkalas och det är femte året i rad som man genomför Rosa Steget. 

Uppmärksamma och stödja

Förutom att man vill inspirera till ett friskare och hälsosammare liv så är fokus på att genom eventet främja och stödja kampen mot bröstcancer.

Rosa Steget arrangeras i samarbete mellan Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation (BRO) och Bröstcancerföreningen Johanna. Själva eventet genomförs i samarbete med fritidsklubben Sävedalens AIK. Man har som mål att längre fram kunna genomföra Rosa Steget över hela landet med sikte på så många som 10 000 deltagare. 

Vill bli största walkingeventet i Sverige

Att genomföra walkingevent, det vill säga “gå för en god sak” är inget nytt och arrangeras på en del platser i landet sedan längre tillbaka. Rosa Steget vill bli det största walkingeventet i Sverige genom att kombinera ett viktigt budskap med festliga aktiviteter och genomförande. 

Man ska inte springa eller löpa utan här är det promenadtakt som gäller. Du går cirka 5,7 kilometer  och starten är 14:00 imorgon lördag. Även om föranmälan är stängd så går det att efteranmäla sig till arrangemanget. För efteranmälan gäller följande:

“Efteranmälan kan göras mellan den 10/8 och den 18/8 i Intersports butiker i Nordstan, Backaplan, Högsbo 421 och i butiken i Allum i Partille. Avgiften är 400 kr och man får både tröja och nummerlapp direkt på plats i butiken.”

Förutom att vara med kan man även stödja kampen mot bröstcancer genom att köpa t-shirts och väskor på plats. 

7 000 drabbade varje år

I Sverige drabbas enligt BRO’s uppgift 7 000 kvinnor av bröstcancer varje år. Bröstcancer innebär en elakartad, så kallad malign, tumör i bröstet som kan växa olika snabbt från person till person.

Hos kvinnor är detta den vanligaste cancersjukdomen och man kan bli drabbad i alla åldrar. Det viktigaste är tidig upptäckt och tidig behandling eftersom det är avgörande för möjligheten att bli frisk. Genom ökad forskning och kunskap hoppas landets cancerföreningar att man ska få mer insikt och snabbare kunna upptäcka cancersjukdom hos såväl män som kvinnor och Rosa Steget är “ett steg” i den riktningen när man vill samla in mer medel kring forskningen för just bröstcancer.

Läs mer på www.rosasteget.se

Mer läsning:

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: