Ange ditt sökord

Programmet för Seniorveckan är gediget och innehåller alltifrån speeddejtning till politikersamtal för dig som är 65+. Foto: Shutterstock

Programmet för Seniorveckan är gediget och innehåller alltifrån speeddejtning till politikersamtal för dig som är 65+. Foto: Shutterstock

Seniorvecka bjuder på speeddejting och bussturer med sjukgymnast

En hel vecka med aktiviteter som ska förgylla tillvaron för seniorerna, det är Seniorveckan som går av stapeln idag.

Annons:

Det är Huddinge kommun, söder om Stockholm, som bjuder in alla i kommunen över 65 år till en vecka med över nittio aktiviteter på agendan.

Speedejting på agendan

Seniorveckan är resultatet av ett samarbete mellan Huddinge kommun och föreningslivet i Huddinge. En rad föreningar, organisationer och samfund står som värdar för aktiviteterna och merparten av aktiviteterna under Seniorveckan är gratis.

Programmet för Seniorveckan är gediget och innehåller alltifrån speeddejtning och en föreläsning om sex på äldre dagar, till politikersamtal och bussturer med Keolis och SL. Bland annat anordnas en busstur för seniorer med fokus på trygghet och tillgänglighet och ombord finns även sjukgymnaster som ger tips och råd om hur du reser säkert på bussen.

Äldreomsorgens kvalitetspris

Avslutningen på veckan sker i Sjödalsparken där Linda Rapp underhåller och leder allsången och politiker från samtliga partier i kommunfullmäktige bjuder in till samtal. På avslutningsfesten delar man även ut årets kvalitetspris inom äldreomsorgen. Syftet med priset är att lyfta fram goda exempel som andra kan inspireras av.

Anne Lundkvist, social- och äldreomsorgsdirektör, berättar att förra årets seniorvecka var välbesökt och uppskattad och at man i år siktar på attl överträffa 2015. Med ett programmet som innehåller över 90 aktiviteter hoppas arrangörerna att det ska finnas något för alla som vill delta.

Fakta Seniorveckan

Seniorveckan är resultatet av ett samarbete mellan Huddinge kommun och föreningslivet i Huddinge. En rad föreningar, organisationer och samfund står som värdar för aktiviteterna och merparten av aktiviteterna under Seniorveckan är gratis. Här hittar du hela programmet för årets upplaga av Seniorveckan.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: