Ange ditt sökord

Nedkylning kan vara livsfarligt

Nedkylning kan vara livsfarligt

Om ditt djur blir nedkylt kan det innebära en direkt livsfara.

Annons:

På sommaren kommer alltid larmrapporter om djur som blivit lämnade i bilar som sedan blivit stekheta. Men även på vintern, särskilt i vårt nordiska klimat, bör man vara uppmärksam. Bilen kan nämligen bli kall!

Bilen kyls snabbt

Även om det är varmt när du lämnar bilen kyls den snabbt ner. Det vet alla som någon gång, under vinterhalvåret, har suttit och väntat i en avstängd bil.

Nedkylning är minst lika farligt som överhettning. Om ditt djur av någon anledning kylts ner så ska du låta uppvärmningen ta tid. Lägg en filt om (gör inte detta om djuret är blött, då får det motsatt effekt) och låt djuret sakta återfå kroppsvärmen. Massera gärna och se till att djuret börjar röra på sig för att få upp kroppsvärmen.

Vid nedkylning – checklista:

Långsam uppvärmning
Lägg en filt om (inte om ditt husdjur är blött) 
Massera
Få ditt husdjur att röra på sig
Om du är orolig – kontakta en veterinär!  

 

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: