Ange ditt sökord

Musikalen ”Det syns inte” är helt nyskriven och är en historia som visar hur det kan vara att vara tonåring idag.  Foto: Shutterstock

Musikalen ”Det syns inte” är helt nyskriven och är en historia som visar hur det kan vara att vara tonåring idag. Foto: Shutterstock

Musikal samlar in pengar för att förebygga psykisk ohälsa

Arts & Hearts är en årligt återkommande välgörenhetsföreställning. I år sätter man upp en musikal, vars insamlade pengar ska gå till att förebygga psykisk ohälsa bland unga tjejer.

Annons:

Musikalen ”Det syns inte” är helt nyskriven och är en historia som visar hur det kan vara att vara tonåring idag. Alla inblandade jobbar gratis så att intäkterna från biljettförsäljningen oavkortat kan gå till mottagarorganisationen, i det här fallet Tjejzonen.

Psykisk ohälsa bland unga en samhällsfråga

Tjejzonen är Sveriges största stödorganisation för tjejer och som sedan 1998 har arbetat förebyggande för att stärka tjejers psykiska hälsa.

Maria Munkesjö, verksamhetschef på Tjejzonen, berättar i ett pressmeddelande att det betyder otroligt mycket att Arts & Hearts har valt att samarbete med dem för att lyfta den här viktiga samhällsfrågan. Idag är det mer än hälften av alla femtonåriga tjejer som känner sig nedstämda. Genom de insamlade pengarna kan Tjejzonen nå ut till ännu fler tjejer som behöver stöd.

Allvar blandas med humor

I musikalen får vi en inblick i hur det är att leva som ung tjej i dagens samhälle där livet levs genom sociala medier och det råder en ständig jakt på flera ”likes”. Vi får följa femtonåriga Hanna, men också se de vuxnas kamp för att vara närvarande.

Regissören Ulrika Larsson berättar att det är en historia som blandar humor med allvar, mjukt och hårt men som också har ambitionen att påminna oss om det som vi alla har gemensamt, nämligen vår strävan efter att bli accepterade och omtyckta för dem vi är. 

Kan bli ögonöppnare

Projektet med musikalen hoppas kunna fungera som en ögonöppnare för många och kanske kan den hjälpa både de som själva är utsatta och människor runt omkring. 

”Det syns inte” sätts upp på Playhouse Teater i Stockholm i höst, med målet att samla in 200 000 kronor till Tjejzonen. Ledmotivet för föreställningen ”Jag hör dig” finns att lyssna på på Spotify och alla royalties därifrån går direkt till Tjejzonen. 

Fakta Arts & Hearts

Arts & Hearts är en grupp människor som använder sig av scenkonst för att tillsammans bidra till ett välgörande ändamål. Alla intäkter går oavkortat till utvalda organisationer och stiftelser som bidrar till att göra världen bättre. Föreningen grundades 2015. www.artsandhearts.se

Annons:

Källor:

Arts & Hearts

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: