Ange ditt sökord

Annons:

Psykisk ohälsa

Vaccin kan ge skydd mot problem senare i livet
14 januari, 2021 Infektioner & Vacciner

Vaccin kan ge skydd mot problem senare i livet

Ny forskning visar att barn som drabbats av infektionerna pneumokocker och haemophilus har en ökad risk att långt senare i livet drabbas av bland annat psykiska problem. Detta tyder på att vaccination mot sjukdomarna ger barn ett bra skydd mot hjärnhinneinflammation och andra allvarliga infektioner, men att det även finns andra långsiktiga effekter.

Annons:
Annons:
Annons:
Psykvård vägen till lycka
12 december, 2016 Bättre liv

Psykvård vägen till lycka

Pengar är inte allt. I en enkätundersökning om vad medborgare i olika OECD-länder värderar högst på lyckobarometern så kommer satsningar på psykvården.

Depression vanligt bland syrier
10 november, 2016 Depression & Ångest

Depression vanligt bland syrier

En studie från Röda Korset visar att psykisk ohälsa är vanligt förekommande bland syrier som kommit till Sverige. En tredjedel av de tillfrågade svarade att de lider av depression eller ångest. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Gratis nyhetsbrev

Få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.