Ange ditt sökord

Närmare hälften anser att julmusiken är som mest stressade i butiksmiljö. Foto: Shutterstock

Närmare hälften anser att julmusiken är som mest stressade i butiksmiljö. Foto: Shutterstock

Albumet

Albumet "Christmas Songs (Mindfulness Edition)" finns redan nu ute på Spotify. Foto: Shutterstock

Mindfulnessversioner av klassiska jullåtar ska skänka ro till stressade julhandlare

Julhandeln är i full gång och nu visar en undersökning att butiksbesökare i hög grad anser att julmusik är som mest stressande i butiksmiljö. Nu kommer därför specialversioner av klassiska jullåtar som ska skänka ro till dig som är ute i julhandeln.

Annons:

Redan i slutet av november kom en rapport från Handelsanställdas förbund att många butiksanställda påverkades negativt av julmusiken och den nya undersökningen fokuserar på butiksbesökares upplevelse av julmusik.

Närmare hälften blir stressade av julmusik

När vi på Doktorn.com ställde frågan till våra läsare hur less man är på julmusik svarade 45 procent att de var rejält eller lite less på julmusiken (mätning onsdag 12/12). I undersökningen från Inizio deltog över 1 000 personer med syftet att genomföra en opinionsundersökning vad den svenska allmänheten värdesätter under julen och vad man tycker om just julmusik.

Det visar sig att mest stressade blir vi av att höra julmusiken i butik, offentliga miljöer och media. Närmare hälften, 47 procent, av butiksbesökarna anser att julmusiken är som mest stressade i butiksmiljö.

Specialkomponerade versioner av klassisk julmusik

Undersökningen är gjord av opinionsundersökningsföretaget Inizio på uppdrag av den klassiska svenska butikskedjan Clas Ohlson, som för övrigt fyller 100 år i år. För att bidra till att minska julstressen hos har man nu valt att byta ut delar av den klassiska julmusiken mot specialkomponerade, mindfulnessversioner i alla sina butiker.

– Med vårt specialkomponerade julalbum vill vi försöka göra våra butiker till en lugnare plats. Även om musiken är skapad med glimten i ögat så finns det en allvarlig underton. Många påverkas negativt av julstressen och vi vill hjälpa till att motverka detta, säger Jeff Jackett, Group Head of Marketing and Brand på Clas Ohlson.

Julalbumet innehåller allt från Hej Tomtegubbar till Winter Wonderland samt traditionella, finska och norska julsånger och för den som är nyfiken på hur det låter, eller helt enkelt vill spela musiken hemma och kanske minska sin egen stress på hemmaplan, finns albumet “Christmas Songs (Mindfulness Edition)” redan nu ute på Spotify.

Annons:

Källor:

Clas Ohlson

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: