Ange ditt sökord

Annons:

Övervikt

Övervikt

Hur går jag ner i vikt långsiktigt?

Finns det egentligen något snabbt sätt att gå ned i vikt och stanna där? Min väninna har bestämt sig för att ta tag i både sina tränings- och matvanor och hon kommer följa ett program som tydligen ska ge snabba resultat och vara effektivt. Min första tanke var att haka på, men efter lite funderingar känns det kanske inte riktigt hållbart i längden. Därför vänder jag mig till dig och undrar hur du ser på den saken? Finns det andra sätt som du skulle rekommendera och som fungerar på lång sikt?

Övervikt

En fråga kring övervikt hos barn

Jag har två söner som är 9 och 11 år, jag är orolig att 11-åringen har börjat få osunt stor mage.

Övervikt

Hur kan jag minska bukfettet?

Jag är 54 år gammal och väger 62 kg och är 154 cm lång. Jag lider av bukfetma för jag har 96 cm i midjemått. Vad ska jag göra för att lyckas gå ner i vikt? Jag har motionerat rätt så mycket men ökar lika snabbt igen när jag undviker motionen. Jag är glad för mat och äter gärna för mycket. Hur ska jag göra?

Diabetes

Banta bort diabetes?

Hej! Min väninna är 70 år och har typ 2-diabetes. En bekant påstår att om man bantar försvinner diabetesen, det har hon exempel på från sin vän. Är det så "enkelt"?

Annons:
Övervikt

Överskott av hud efter viktnedgång

Hej! Min fråga är, jag väger 125 kg, är 193 cm lång och bredaxlad. Ja vill gå ner i vikt till 90-95 kg! Men kommer jag få häng av hud? Eller hur funkar det? Vad kan man göra för att minska risken att få överhäng med hud runt magen? Med vänlig hälsning, Olof

Övervikt

Går inte ner i vikt

För 5 veckor sedan la jag av med godis, skräpmat, läsk osv och laddade ner en kaloriapp där jag la in ett mål att gå ner 11 kilo på 22 veckor. Jag äter enligt kaloritabellen på appen och är ute och går/springer 4-5 dagar i veckan samt tränar workout utan vikter hemma ca 2-3 gånger i veckan. Jag vägde mig idag och inser att jag inte gått ner ett kilo ens. Varför? Jag har varit ganska smal och vältränad innan men skadade mig och kunde inte träna på flera år, därav gick jag upp ca 15 kilo. Men nu går jag trots ihärdig koll på kalorier och träning inte ner ett hekto ens. //Sabina, 37

Övervikt

Mat inför Gastric Bypass-operation

Hej! Jag skall göra en gastric bypass om 5 dagar, har ätit modifast i 9 dagar och nu undrar jag vad man utsätter sig för om man äter något mål?

Övervikt

Hur motivera någon att gå ner i vikt?

Jag har en son (30 år) som väger närmare 175 kg till sina 190 cm. Hur ska jag få honom motiverad till att gå ner i vikt?

Annons:
Övervikt

Vad krävs för att få en gastric bypass?

Vad krävs för att få en gastric bypass? / Marie 38 år

Kvinnans hälsa

Kan påbyggd muskelmassa vara boven?

Hej, jag är en kvinna på 56 år som använt LCHF-metoden i ca 3 månader.

Övervikt

Kan jag börja äta mindre mat, som om jag redan var opererad, för att gå ned i vikt?

Jag har ett BMI som växlar mellan 34 o 36. Har funderat på operation men tvekar. Funderar på om det är möjligt att börja äta som om jag redan var opererad.

Övervikt

Krav vid magsäcksoperation

Vad har man för krav på en magsäcksoperation, kan jag till exempel gå till en doktor och säga jag vill ha de för jag mår dåligt för jag har några kilo för

Annons:
Övervikt

Har gått ner men sedan gått upp igen!

Hej Jag har övervikt och har alltid haft det. Har gått ner under graviditet men sedan gått upp igen. Har ett arbete där jag rör på mig hela tiden. På fritiden tar jag promenader med mina hundar. Jag äter bra mat (Viktväktarmat) men unnar mig lite godis på lördagen. Trots detta går jag inte ner i vikt. Jag har ett BMI på nästan 40 och känner att jag måste göra ett ryck nu men vet inte vad jag ska ändra på, har du något förslag? Detta är nu ett stort problem för mig eftersom jag inte lyckas bli gravid igen. /Förtvivlad

Rörelseapparaten

Ont i axeln av gäspning

Hej, oftast när jag gäspar, alltså när jag gäspar djupt, så får jag ont i högra axeln. Det har vart så i ungefär ett halvår nu.

Övervikt

Orolig över vikten

Hej. Jag heter Angelica och är 16 snart 17 år gammal och jag är orolig över min hälsa eftersom jag har ett BMI på 31,8.

Övervikt

15 år och trött på att vara tjock

Jag ska fylla 15 jag är 173 cm lång och väger 73 kg jag älskar att träna handboll och fotboll och på senaste tiden har jag tränat 6 gånger i veckan - men det händer inget med mig för jag har jätte svårt att låta bli kakor och godis som finns i skåpen hemma. Jag hinner oftast inte äta någon frukost på morgonen. Kan jag få något tips för jag är trött på att vara tjock jag har alltid vart det och nu är ja så trött på det .. HJÄLP?

Annons:
Övervikt

Vill gå ned i vikt och öka fettförbränningen

Läste er artikel om prolaktin och nedsatt fettförbränning och ämningsomsättning. Har ett Prolaktinom behandlat med Pravidel sedan 2004.

Övervikt

Jag har utebliven mens efter viktnedgång – är jag inte “lämpad” att ha barn nu i min viktminskning?

Hej! Jag har sedan januari detta år ätit efter viktväktarnas kostprogramm och har hittils tappat (från 120,7 kg till 100,7).

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: