Ange ditt sökord

Annons:

Orolig över vikten

Hej. Jag heter Angelica och är 16 snart 17 år gammal och jag är orolig över min hälsa eftersom jag har ett BMI på 31,8. Jag skulle verkligen vilja veta vart jag ska vända mig för att få den hjälpen jag behöver, eftersom jag har otrolig dålig motivation över att gå ned i vikt. Jag blir orolig och känner att det här inte är bra alls eftersom vi har högt blodtryck i familjen och jag hoppas ni vet något man kan göra för att få hjälp mot sin övervikt. Med vänliga hälsningar Angelica, 17

Det absolut viktigaste i sammanhanget är att då på något vis får motivation att minska intaget på energi i förhållande till den mängd du gör av med när det gäller kalorier! Du har rätt i allt du nämner om risker om det här fortgår. Jag tror att du skulle ha god effekt att tala med en KBT-terapeut, för att få just motiveringen. Annars finns det inga som helst genvägar utan hårt arbete som gäller och att man inte lurar sig själv!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Övervikt

Hur går jag ner i vikt långsiktigt?

Finns det egentligen något snabbt sätt att gå ned i vikt och stanna där? Min väninna har bestämt sig för att ta tag i både sina tränings- och matvanor och hon kommer följa ett program som tydligen ska ge snabba resultat och vara effektivt. Min första tanke var att haka på, men efter lite funderingar känns det kanske inte riktigt hållbart i längden. Därför vänder jag mig till dig och undrar hur du ser på den saken? Finns det andra sätt som du skulle rekommendera och som fungerar på lång sikt?

Övervikt

En fråga kring övervikt hos barn

Jag har två söner som är 9 och 11 år, jag är orolig att 11-åringen har börjat få osunt stor mage.

Övervikt

Hur kan jag minska bukfettet?

Jag är 54 år gammal och väger 62 kg och är 154 cm lång. Jag lider av bukfetma för jag har 96 cm i midjemått. Vad ska jag göra för att lyckas gå ner i vikt? Jag har motionerat rätt så mycket men ökar lika snabbt igen när jag undviker motionen. Jag är glad för mat och äter gärna för mycket. Hur ska jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.