Ange ditt sökord

Annons:

Turistmage

Allt om zikavirus
15 november, 2019 Infektioner & Vacciner

Allt om zikavirus

Zikaviruset smittar via myggor och man tycker sig se en koppling mellan viruset och en ökad risk att viruset påverkar fostret hos gravida. Det finns speciella reseråd till gravida och till både män och kvinnor som planerar en graviditet. I den här artikeln kan du läsa mer om symtom, diagnos och behandling.

Höstlovstider – det här gäller om du blir sjuk på semestern
25 oktober, 2019 Barn & Graviditet

Höstlovstider – det här gäller om du blir sjuk på semestern

Det stundar höstlovstider och många passar på att resa utomlands. Under oktober skadar sig tusentals svenska resenärer, framför allt barn och äldre, eller blir sjuka på ett sådant sätt att de behöver vård utomlands. Spanien, USA och Turkiet är de resmål där flest svenskar behöver uppsöka läkare så här års. Det kan vara bra att veta vad som gäller om du blir sjuk på semestern.

Annons:
Zikavirus – det här händer just nu
11 februari, 2016 Infektioner & Vacciner

Zikavirus – det här händer just nu

Runt om i världen försöker forskare, myndigheter, företag och berörda människor bilda sig en uppfattning om det pågående utbrottet av zikavirus. För dig som är gravid eller försöker bli gravid kan det vara en god idé att hålla dig uppdaterad med vilka rekommendationer som berörda myndigheter går ut med.

Så förebygger du magsjuka på semestern
30 mars, 2015 Mage & Tarm

Så förebygger du magsjuka på semestern

Undvik magsjuka! – ta hand om din mage på semestern. Varje år reser tusentals svenskar utomlands för att ta del av andra kulturer. Många får dock även ta del av något helt annat och mindre önskvärt, bakteriekulturen i andra länder.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: