Ange ditt sökord

Världshälsodagen 2016: Tackla typ 2-diabetes

Världshälsodagen 2016: Tackla typ 2-diabetes

Världshälsoorganisationen (WHO) har i snart 70 år uppmärksammat Världshälsodagen och så även i år.

Annons:

2016 tar man sikte på att besegra typ 2-diabetes.

Förväntas öka

Diabetes är ett samlingsnamn för flera sjukdomar som har gemensamt att den som får sjukdomen har för mycket druvsocker, glukos, i blodet. Därför är diabetes även känt som sockersjuka. Över 400 miljoner människor lever med diabetes och den siffran förväntas öka markant under de kommande åren.

Av de olika formerna av diabetes är typ 2-diabetes den allra vanligaste.

Hejda diabetes är målet

Sedan 1950 har Världshälsodagen firats årligen. Dagen är tänkt att uppmärksamma viktiga områden som rör den globala hälsan. I år har WHO alltså valt att lägga fokus på att öka medvetenheten kring typ 2-diabetes.

WHO hoppas att uppmärksamheten ska hjälpa till att sätta igång insatser världen över för att tackla typ 2-diabetes. WHO menar att det går att hejda trenden med ökat anatal människor som drabbas av typ 2-diabetes och därför är det viktigt att skapa uppmärksamhet kring sjukdomen.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: