Ange ditt sökord

Precis alla kan delta i Suicide Zeros cykelevenemang och du trampar på precis så långt eller kort som du själv känner för. Foto: Shutterstock

Precis alla kan delta i Suicide Zeros cykelevenemang och du trampar på precis så långt eller kort som du själv känner för. Foto: Shutterstock

Trampa för livet – och minska självmorden

Under tre veckor kan du nu hjälpa till att minska självmorden – genom att cykla. För varje kilometer du trampar hjälper du till att belysa frågan. Du gör helt enkelt en god gärning och får motion på köpet.

Annons:

Den 10 september är det den internationella suicidpreventiva dagen. En dag som sätter arbetet med att förhindra självmord på agendan och som lanserats av Världshälsoorganisationen.

Suicide Zero initiativtagare till cyklingen

I Sverige är det fler än fyra personer som tar sitt liv varje dag. Globalt rör det sig om cirka 800 000 självmord som inträffar varje dag. Stigma, skam och skuldkänslor gör att få pratar om hur stort problemet egentligen är. För att lyfta frågan har den ideella organisationen Suicide Zero, som arbetar för att radikalt minska självmorden, tagit initiativet till ett cykelevenemang.

Tillsammans med cyklister jorden runt ska de under tre veckor samla kilometrar så att de symboliserar sträckan runt hela jordklotet: 40 075 km. Till sin hjälp vill de gärna ha dig.

Alla kan delta

Du kan delta oavsett var de bor eller hur gamla du är. Du kan till och med hänga på även om du kör spinning eller motionscykel hellre än cyklar ute i det gröna. Inte ens distansen är avgörande, du trampar på precis så långt eller kort som du själv känner för.

Tanken är att vänner och kollegor berättar för varandra att de cyklar för Suicide Zero. Genom att dela bilder taggade med #WSPD2016 och #suicidezerocykel i sociala medier sprids information om att det är just under veckorna 36, 37 och 38 som man cyklar för att uppmärksamma självmord.

Så anmäler du dig

Alla som vill vara med anmäler till [email protected] hur långt de kommer att cykla. Maria håller reda på kilometrarna och deltagarna swishar in sina bidrag till 123 339 6835. Skriv Cykel i meddelandefältet. Man bestämmer själv om man vill bidra med 1, 5, 10, 50 eller 100 kr per cyklad kilometer. Du kan också fylla i formuläret på Suicide Zeros kampanjsida för att bidra. Alla pengar går oavkortat till Suicide Zeros arbete att förhindra självmord.

Genom att cykla med Suicide Zero får du motion men ställer också upp för ett viktigt ändamål.

Annons:

Källor:

Suicide Zero

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: