Ange ditt sökord

Teriyakilax med sesamfrön och bok choy

Teriyakilax med sesamfrön och bok choy

Nyttig lax med asiatiska smaker. Receptet presenteras i samarbete med Belly Balance.

Annons:

Bok choy är en asiatisk kålsort som du hittar i grönsaksdisken. Den ser ut som mangold, men är lite mindre. Använd gärna de grönare delarna.

Ingredienser

4 port

4 laxfiléer

  • 1 ½ dl teriyakisås
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 knippe bok choy
  • 1 röd paprika
  • 1 msk vitlöksolja

Till servering

  • basmatiris

Gör såhär

Koka riset enligt anvisning på paketet. Sätt ugnen på 225˚. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Häll teriyakisås på varje filé och strö över sesamfrön. Stek i ugnen i 10–15 minuter beroende på hur genomstekt du vill ha laxen.

Skär bok choy i mindre bitar och strimla paprikan. Fräs paprika och bok choy i vitlöksolja i en stekpanna ca 5 minuter. Servera laxen med basmatiris och bok choy.

Annons:

Belly Balance grundades år 2011 och drivs av leg. dietister Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med ursprung ifrån vården och med många års erfarenhet av att behandla personer med olika typer av IBS. Idag är Belly Balance experter i Sverige inom behandling av IBS och har tagit in den evidensbaserade kostbehandlingen FODMAP i svensk sjukvård. Sofia Antonsson och Jeanette Steijer vill bidra till fler lugna och glada magar genom programmet Magbalans, en online-behandling på 11 steg, där över 85% av alla med IBS och orolig mage blir hjälpta. Belly Balance erbjuder olika prenumerationstjänster och medlemskapet inkluderar praktisk behandling online med filmer/kursmaterial, stöd av chatt med dietister, tillgång till FODMAP-listor och recept samt en unik FODMAP-scanner i mobiltelefonen. Läs mer på https://www.bellybalance.se/bli-medlem/ 

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: