Ange ditt sökord

Tema cancer: Ung och cancersjuk – CHATT med Nina Cavalli – Björkman och Lotta Gray 26 maj

Tema cancer: Ung och cancersjuk – CHATT med Nina Cavalli – Björkman och Lotta Gray 26 maj

Varje år insjuknar hundratals unga personer i cancer – de är mitt i livet med utbildning, arbete, familj och barn. Cancerläkaren Nina Cavalli-Björkman, på Akademiska sjukhuset i Uppsala, har ett särskilt engagemang för unga cancerpatienter och deras livssituation. På onsdag kväll den 26 maj chattar Nina Cavalli-Björkman med allmänheten på Doktorn.com

Annons:

Kändisreportern Lotta Gray opererades akut för tarmcancer för tre år sedan. Hon har en välbesökt blogg, Vimmelmamman, som handlar om Lotta som mamma, vimmelredaktör och hennes kamp mot cancern. Hon har vunnit åtskilliga priser; Årets Mama-hjälte, Årets blok (blogg-bok) och Årets kvinnliga bloggstjärna. Chatta även med Lotta Gray på onsdag kväll.

Här kan du se frågor & svar från chatten igen

Fakta

Det är läkemedelsföretaget Novartis som har tagit initiativ till chatten och ett informationsmöte samma kväll. På informationsmötet deltar, förutom Nina och Lotta, tre unga personer som också har fått cancer. Staffan fick testikelcancer när han var 24 år och nyutbildad journalist. Özge var nygift när hon insjuknade i lymfom och Andreas var nybliven pappa när han fick den ovanliga cancerformen kronisk myeloisk leukemi. De berättar hur det är drabbas cancer mitt i livet och vilka tankar som väcks. Alexandra Pascalidou leder samtalen.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: