Ange ditt sökord

Sluta-röka-linjen tio år

Sluta-röka-linjen tio år

Sveriges i särklass mest effektiva rökavvänjningsverksamhet fyller tio år. 35 000 personer har sökt hjälp hos Sluta-röka-linjen och idag lyckas närmare 40 procent av de som söker hjälp att sluta. Det gör linjen till en av de mest effektiva metoderna för rökavvänjning.

Annons:

Att sluta röka och snusa är svårt. Beroendets kraft är stark. Det traditionella nyårslöftet leder enbart till att tre procent förblir rökfria efter ett år. Men med hjälp av professionella rökavvänjare på telefon 020-84 00 00 lyckas hela 40 procent sluta. För tio år sedan startade Sluta-röka-linjen som snabbt blev en succé. Idag söker cirka 6 000 personer hjälp varje år och drygt 2 000 av dem är rök- eller snusfria efter ett år. Mer än hälften av de som söker professionell rökavvänjningshjälp gör det med hjälp av Sluta-röka-linjen.

– Framgången beror på att vi kan ta emot rökaren där hon är. Vare sig hon finns på jobbet, på badbryggan eller vid köksbordet så har vi vår mottagning öppen. Dessutom är det gratis, vilket också är viktigt för den som söker hjälp, säger professor Hans Gilljam, huvudansvarig för linjen.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: