Ange ditt sökord

Hörlurarna är riktigt smidiga även om det känns lite ovant till en början, säger chefredaktör Anders Åker. Foto: Shutterstock

Hörlurarna är riktigt smidiga även om det känns lite ovant till en början, säger chefredaktör Anders Åker. Foto: Shutterstock

Med svensktillverkade senilsnöret Tapper undviker du att tappa bort dina AirPods. Foto: Shutterstock

Med svensktillverkade senilsnöret Tapper undviker du att tappa bort dina AirPods. Foto: Shutterstock

Redaktionen testar: Apple Airpods

Vår chefredaktör har testat Apples trådlösa hörlurar, Airpods, som fungerar lika bra till musik- och meditationslyssning i soffan som i löpspåret eller på träningspasset på gymmet.

Annons:

Apple AirPods är trådlösa hörlurar av typen in-ear, speciellt designade för iPhone, iPad och iPod. De fungerar även till andra enheter som har den senaste Bluetoothtekniken.

Sensor i hörlurarna

Apple släppte sina AirPods sent 2016 och de har en tät integration med den digitala assistenten Siri som finns på de allra flesta av Apples produkter. Genom smarta sensorer i hörlurarna kan hörlurarna dels känna av när du placerar dem i öronen och dels filtrera bort onödigt ljud i bakgrunden när du pratar.

Apple AirPods kommer med ett laddningsfodral för extra lång användning och förvaring. Laddningsfodralet använder samma typ av laddningssladd som till nyare iPhones, iPads och iPods.

+ Enkelt och snabbt att börja använda.

+ Sitter bra (i mina öron i alla fall).

+ Bra ljudkvalitet vid samtal.

+ Bra ljudkvalitet vid musik.

+ Mycket bra batteritid.

+ Smidigt att ladda i fodralet.

+ Fungerar till många andra enheter än iPhone som Android-telefoner och Mac- och PC-datorer. 

Små, känns som att de skulle kunna vara lätta att tappa bort.

Inget reglage för att höja och sänka ljudet, det måste göras via Apples röstassistent Siri.

Ganska högt pris.

Anders tycker att…

Hörlurarna är riktigt smidiga även om det känns lite ovant till en början. De kopplas ihop så fort du öppnar locket till fodralet som också fungerar som laddare när man är på språng. Ljudkvaliteten är riktigt bra vid både samtal och musiklyssning och de sitter ordentligt när jag tränar. Det enda är priset och att jag är lite rädd för att tappa bort dom.

Det återstår också att se hur regn- och snötåliga de är i det svenska klimatet.

Appropå “tappa bort” – Tapper

Robert Sandmark och två vänner har startat Tapper Collective och tillverkar ett “senilsnöre”, Tapper, för att undvika att just tappa bort dina AirPods. Senilsnörena är dock inte vilka som helst, de tillverkas i flätat nappaläder, mässing och plast med en smart magnet som gör att man kan använda dom som ett halsband.

Eftersom en av rädslorna när man köper dyra, trådlösa, hörlurar är att tappa bort dom kan Tapper med andra ord vara en god investering som dessutom ser bra ut.

Tapper har ett antal svenska återförsäljare för den som är intresserad.

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: