Ange ditt sökord

DaybyDay är en app som bland annat låter dig föra hälsodagbok. Foto: Shutterstock

DaybyDay är en app som bland annat låter dig föra hälsodagbok. Foto: Shutterstock

Mobilapp för dig som lever med MS

En ny app, det vill säga ett program till din smartphone, hjälper dig som lever med MS att fylla i din egen hälsodagbok och skapa ett diskussionsunderlag som kan användas vid läkarbesök

Annons:

.

Appen DaybyDay, som finns att ladda ner gratis, innehåller en mängd funktioner som ska underlätta för dig som lever med MS. 

Hälsodagbok och digital dosettMer lä

Under längre perioder kan det vara svårt att komma ihåg hur man har mått och hur din “hälsostatus” har förändrats. Därför finns dagboksfunktionen i appen, en funktion som även kan användas som underlag till läkarbesök. Appen innehåller också en digital dosett.

Dosetten ger dig en enkel överblick över vilka mediciner du tar, när du ska ta dessa och hur din inplanerade medicinering ser ut. Allt för att underlätta för dig med MS.

Information om vårdkontakter och läkarbesök

I appen kan du också spara information om dina vårdkontakter. Det kan vara kontaktuppgifter till personer som ingår i ditt eget MS-team, till exemepl logopeder, läkare och sjukgymnaster. 

Appen kan även påminna dig om ditt nästa läkarbesök eller om du har bokat in en telefontid med någon i MS-teamet. Genom att skapa en digital adressbok i din smartphone förenklar det om och när du eller någon anhörig behöver kontakt med ditt team.

Yogaövningar ingår 

Utvecklarna av appen har lagt till ett antal alternativa MediYoga övningar. Övningar som hjälper dig med rörlighet, balans och att finna lugn.

Rörelse och träning är en viktig del av hälsan och tillsamans med övriga funktioner hoppas man att appen blir ett bra verktyg för patienter med MS. 

Mer läsning:

Annons:

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: