Ange ditt sökord

I yoga får barnen röra på kroppen i alla riktningar, de får träna på stillhet och avslappning och utforska ett inre lugn.  Foto: Shutterstock

I yoga får barnen röra på kroppen i alla riktningar, de får träna på stillhet och avslappning och utforska ett inre lugn. Foto: Shutterstock

Namasté – gratis barnyoga hela september

Barnyogadagen uppmärksammas första september och nu vill man få fler barn att prova yoga. Ett initativ kommer från företaget Yogobe som i samarbete med Barnyogadagen kommer att kunna erbjuda gratis barnyoga hela september.

Annons:

Barnyogadagen är en ideell satsning för att sprida barnyoga i Sverige och Yogobe är ett företag som erbjuder yoga- och tränings-filmer online. 

Sjunde året i rad

Barnyogadagen fyllde sju år i år och organisationen har i samband med Barnyogadagen anordnat yoga-relaterade aktiviteter runtom i landet. Bland annat ger man under själva dagen gratis barnyogaklasser. Det innebär att flera tusen barn i Sverige får prova på yoga i skolan eller förskolan.

Fördelar med barnyoga

  • Ökat fokus och koncentrationsförmåga
  • Kan motverka stressrelaterade åkommor
  • Starkare insida och utsida
  • Ökad kroppskontroll
  • Ökad rörlighet
  • Ökad kroppsmedvetenhet

I yoga får barnen röra på kroppen i alla riktningar, de får träna på stillhet och avslappning och utforska ett inre lugn. Yoga för barn kan vara både lekfullt och stillsamt och kan vara korta stunder som bara tar några minuter eller ett lite längre pass eller en yogasaga.

Onlinevideor för barnyoga

Nytt för i år är att Barnyogadagen tillsammans med Yogobe har tagit fram gratis onlinevideor för just barnyoga. Det är korta yogavideor som passar alla barn mellan 4 och 18 år. 

– Genom samarbetet med Yogobe och de videor vi har tagit fram inför Barnyogadagen blir det nu ännu enklare för fler barn att prova på yoga. Vi hoppas att lärare och föräldrar runtom i Sverige använder de här videorna i klassrummet och hemma så att vi kan nå fler barn än tidigare år, säger Filippa Odevall, initiativtagare till Barnyogadagen.

Filmerna kommer att gå att se gratis under hela september på www.yogobe.com/se/barnyogadagen

Fakta “namasté”

Om du har varit på en yogaklass har du säkert stött på gesten namasté, där man sätter ihop handflatorna vid hjärtat, bugar och säger namasté. Det är vanligt att yogaläraren hälsar alla välkomna, börjar eller avslutar klassen så här. Namasté är ett sätt att hälsa som ursprungligen kommer från Indien. ”Namah” är sanskrit och betyder buga, ”as” betyder jag och ”te” betyder du. Så det kan ungefär översättas som: ”Jag bugar för dig”.

Annons:

Källor:

Yogobe, Alltomyoga.se

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: