Ange ditt sökord

Varje nummer av DOKTORN har en intervju med någon aktuell känd person som delar med sig av tankar och inspiration kring hälsa och medicin. Foto: Shutterstock

Varje nummer av DOKTORN har en intervju med någon aktuell känd person som delar med sig av tankar och inspiration kring hälsa och medicin. Foto: Shutterstock

Resultatet av kartläggningen levererades som ett ordmoln som beskriver hur läsarna uppfattar tidningen DOKTORN. Foto: Shutterstock

Resultatet av kartläggningen levererades som ett ordmoln som beskriver hur läsarna uppfattar tidningen DOKTORN. Foto: Shutterstock

Tidningens läsare har en egen sektion i tidningen där alla är välkomna att bidra.  Foto: Shutterstock

Tidningens läsare har en egen sektion i tidningen där alla är välkomna att bidra. Foto: Shutterstock

Läsarna: Tidningen Doktorn – trovärdig, aktuell och allmänbildande!

Med en upplaga på 100 000 exemplar per nummer är tidningen DOKTORN den största väntrumstidningen i vårdens väntrum. Nu har läsarna sagt sitt och bland annat uppfattas tidningen som såväl trovärdig som aktuell och allmänbildande.

Annons:

Det visar en stor kartläggning från Orvesto QRS. Qrvesto QRS är världens största undersökning om tidskrifters kvalitativa värden. 

Tidningens DNA

I kartläggningen ingår 220 av landets tidskrifter och resultatet levererades ett “ordmoln”. Molnet bestod av ord som beskrev hur läsarna uppfattar tidningen.

Värdeord som trovärdig, aktuell och ny information bygger på innehållet och representerar därmed tidningen DOKTORNs DNA, något som är viktigt för såväl läsare och annonsörer som vårdmottagningar där tidningen delas ut. 

Kvalitativa värden 

Tidningen Doktorn som har funnits sedan 2002 har ingått bland de 220 tidningar som SIFO inkluderat i QRVESTO QRS-rapporten där kvalitativa värden mäts. I sammanställningen rapporterades att läsarna hade gett tidningen DOKTORN följande värdeord: 

  • Trovärdig
  • Allmänbildande
  • Ny information
  • Aktuell
  • Fördjupande
  • Välskriven
  • Många ämnen
  • Idéer
  • Gott rykte

– Det är klart vi är både nöjda och stolta över den här undersökningen. Vårt mål med våra medier som Doktorn.com, väntrums-TV, broschyrställ och tidningen är att öka nyfikenheten och kunskapen kring hälsa och medicin hos allmänheten. Det är tillfredsställande att se att de värdeord som läsarna har gett tidningen går precis i linje med vår ambition för tidningen som helt utan statlig finansiering har lyckats på en tuff marknad, press, konstaterar Anders Åker, tillförordnad chefredaktör på tidningen DOKTORN. 

Ändamånsenlig och passande

En uppskattad blandning av intervjuer med kända personer, nyheter inom hälsa och medicin och ett starkt fokus på förebyggande hälsovård tillsammans med mer djupgående artiklar om olika sjukdomstillstånd har visat sig vara ett framgångsrecept. 100 procent av vårdpersonalen ansåg i en tidigare SKOP-undersökning att tidningen DOKTORN är såväl ändamålsenlig och passar i väntrummen.

– Lång erfarenhet på marknaden ger oss kunskapen att det är ytterst viktigt för många av våra annonsörer att associeras med ett varumärke med starka värdeord som trovärdigt och aktuellt, något som tidningen DOKTORN har. Undersökningen bekräftar detta och hjälper såväl annonsörer och oss som säljorganisation att ytterligare stärka och förbättra våra kanaler, säger José San Martin som är säljansvarig på Erlandsson & Bloom som äger tidningen DOKTORN. 

Tidningen DOKTORN distribueras till väntrum runt om i landet och har även betalande prenumeranter. Varje nummer har ett tema som blandas med skolmedicinska artiklar, intervjuer, inspiration och hälsotips. Tillsammans med webbsidan DOKTORN.com, broschyrställ i vården och dotterbolaget Nordisk Väntrums-TV bildar Erlandsson & Bloom AB Sveriges största mediehus inom patientinriktad kommunikation. 

Vill du läsa tidigare nummer av DOKTORN? Klicka här

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: