Internationella barncancerdagen - ljusmanifestationer landet runt!

Internationella barncancerdagen - ljusmanifestationer landet runt!

Textstorlek Textstorlek Mindre Större

Publicerad: 2017-02-15
Författare: Anders Åker

Idag är det internationella barncancerdagen och Barncancerfonden vill passa på att hedra och hylla alla barn med cancer extra mycket och du kan vara en del av årets ljusmanifestation.

Barncancerfondens vill att alla barn ska överleva sin cancer och det målet vill man nå genom att bidra till forskning kring barncancer och påverka politiken och vården att ta ännu bättre beslut som rör de barn som lever med cancer. Forskningsbidragen kommer bland annat från såväl privatpersoner som företag.

80 procent överlever

Idag överlever 80 procent av barnen sin barncancer men eftersom målet är 100 procent arbetar Barncancerfonden på med såväl kampanjer som insamlingsarbete. 

En del av Barncancerfonden är sex föreningar med föräldrar och anhöriga som engagerar sig. Dessa föreningar har anordnat ljusmanifestationer över hela landet på internationella barncancerdagen för att hedra alla barn som drabbats av cancer.

Tänd ett digitalt ljus

I år vill Barncancerfonden att fler ska få möjlighet att tända ett ljus och hedra barnen oavsett var man befinner sig. Därför lanserar man sidan barncancerfonden.se/ljus där alla kan delta genom att helt enkelt tända ett digitalt ljus. 

Ljuset går sedan att dela på sociala medier för att få fler människor att engagera sig.

Filmen med Nike

I samband med kampanjen har man även lanserat en ny kampanjfilm med Nike som tänder ett ljus för de barn som lever med cancer idag.

 

 

Veckans fråga

Två veckor kvar till jul, känner du av julstressen?

Nyhetsbrev

E-postadress