Ange ditt sökord

Energigivande rödbetssmoothie – ladda om naturligt!

Energigivande rödbetssmoothie – ladda om naturligt!

Är "batterierna" slut och behöver du fylla på med energi kan den här smoothien kanske hjälpa till att ladda upp kroppen igen.

Annons:

Kombinerat innehåller ingredienserna ämnen som är naturliga och är kända för sina energigivande egenskaper. Känner du dig ofta trött och orkeslös kan det däremot vara bra att kontakta din husläkarmottagning för att eventuellt ta prover på om det är något ämne som du kan råda brist på eller om det finns någon annan bakomliggande orsak.

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 1 rödbeta
  • 1 äpple
  • 2 selleristjälkar
  • En halv gurka
  • Ett halvt glas vatten (100 ml)

Gör såhär

Tvätta alla grönsaker och frukter som ska ingå noggrant, köp gärna ekologiskt om du har möjlighet. Skiva därefter allting i lagom stora bitar som du lägger i en mixer. Häll i det halva glaset vatten vilket underlättar när du mixar. Det går även bra att ha i lite is om du vill att din smoothie ska vara mer svalkande.

Häll upp i ett glas, gärna ett högt glas så blir det lite festligare eller varför inte i en take away-behållare för att ta med ut på promenaden eller till träningspasset. Njut och hoppas på att andarna kommer tillbaka!

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: