Ange ditt sökord

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Pasta carbonara

Klassisk pastarätt som går att göra lite som man vill. Knaperstek gärna baconet så ger det ordentligt med smak. Blanda ner äggulorna i såsen eller servera dem råa till. 

Annons:

Receptet presenteras i samarbete med Belly Balance.

Tillagningstid 30 min

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g glutenfri pasta till exempel tagliatelle
  • 140 g bacon
  • 100 g parmesanost
  • 4 äggulor
  • 1 dl laktosfri matlagningsgrädde
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Tärna baconskivorna och stek dem knapriga i en stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Riv osten. Blanda äggulor, grädde, bacon, ost och salt i en bunke. Låt pastan rinna av och lägg tillbaka den i kastrullen. Häll krämen över pastan och rör om. Mal över rikligt med svartpeppar.

Receptet hämtat ur boken “Lugn mage med grön mat : för dig med IBS” (Bonnier Fakta) av Sofia Antonsson, foto av Ulrika Pousette.

Annons:

Källor:

Belly Balance grundades år 2011 och drivs av leg. dietister Sofia Antonsson och Jeanette Steijer, båda med ursprung ifrån vården och med många års erfarenhet av att behandla personer med olika typer av IBS. Idag är Belly Balance experter i Sverige inom behandling av IBS och har tagit in den evidensbaserade kostbehandlingen FODMAP i svensk sjukvård. Sofia Antonsson och Jeanette Steijer vill bidra till fler lugna och glada magar genom programmet Magbalans, en online-behandling på 11 steg, där över 85% av alla med IBS och orolig mage blir hjälpta. Belly Balance erbjuder olika prenumerationstjänster och medlemskapet inkluderar praktisk behandling online med filmer/kursmaterial, stöd av chatt med dietister, tillgång till FODMAP-listor och recept samt en unik FODMAP-scanner i mobiltelefonen. Läs mer på https://www.bellybalance.se/bli-medlem/

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: