Ange ditt sökord

DOKTORN.com färgas blå under november månad, även kallad movember, för att uppmärksamma och stödja kampen mot prostatacancer. Foto: Shutterstock

DOKTORN.com färgas blå under november månad, även kallad movember, för att uppmärksamma och stödja kampen mot prostatacancer. Foto: Shutterstock

DOKTORN.com färgas blå i movember

Movember är här, ett initiativ som går ut på att låta mustaschen växa under november månad, med syfte att samla in pengar till forskningen mot prostatacancer. För att visa att även vi stödjer kampen färgar vi DOKTORN.com blå under hela november. Vi skänker även 2 kr för varje ny medlem som registrera sig för vårt kostnadsfria nyhetsbrev under denna period.

Annons:

I Sverige går kampanjen under namnet Mustaschkampen och drivs av svenska Prostatacancerförbundet till förmån för Prostata­cancerfonden. Pengarna som samlas in går till forskning, utveckling och bättre vård, men vill också uppmana män över 50 år att göra ett så kallat PSA-prov för att upptäcka sjukdomen. Tidig upptäck ökar nämligen chanserna att kunna bota sjukdomen.

Mustaschen är kampanjens signum och det spelar ingen roll om mustaschen är din egen eller en påklistrad. Alla kan vara med! Engagemanget brukar synas bland privatpersoner, företag och organisationer. För att visa att vi bryr oss väljer vi att färga DOKTORN.com blå under movember. Därtill ser vi också till att skänka 2 kr till Prostatacancerfonden för varje ny person som registrerar sig för vårt nyhetsbrev under denna månad. Tillsammans bidrar vi till kampen mot prostatacancer.

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen i Sverige och drabbar cirka 10 000 män årligen. Prostatacancer innebär att man har en cancertumör i prostatakörteln, oftast i den yttre delen. Sjukdomen utvecklas olika hos de som drabbas, vissa får inga symtom alls medan andra har ett snabbare förlopp där det även kan förekomma att tumören sprider sig. Det man vet är att ju tidigare sjukdomen upptäcks och behandlas, desto större är chansen att man blir bra. De senaste åren har även metoderna att upptäcka cancer förbättrats och nya behandlingsmetoder har tagits fram.

Läs mer om prostatacancer här

Läs mer om Mustaschkampen här 

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: